Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Figyelem, Matolcsyék nem adták el az aranyat

888.hu

2017.01.06. 16:28

A korábbi álhírekkel ellentétben a Matolcsy által vezetett jegybank nem adta el az aranytartalékot.

Az Index, 444, Portfólió trió ma azzal borzolta a kedélyeket, hogy Matolcsyék eladták a magyar aranytartalékot. Szerintük a november végi 110 millió euróról nullára esett december végére a Magyar Nemzeti Bank aranytartalékának szintje.

Ezzel szemben az igazság teljesen más

A Magyar Nemzeti Bank "nem adta el az aranytartalékot", hanem a derivatív ügyleten keresztüli befektetés miatt egy másik sorban bukkant fel a friss jegybankmérlegben az aranytartalék – írta az MNB sajtóosztálya. 

Tehát a korábbi cikkek állításaival szemben a Magyar Nemzeti Bank nem adta el az aranytartalékot. A cikkben hivatkozott csökkenés abból adódik, hogy derivatív ügyleteken keresztül is történhet az arany befektetése, amely a statisztikai elszámolás sajátosságaiból fakadóan a jegybankmérleg másik során jelenik meg

Eszerint tehát a jegybanknak nem tűnt el az aranyban való kitettsége ("nem adta el az aranytartalékot"), hanem bizonyos pénzügyi műveletek miatt a követelés jellege átalakult és emiatt a nemzetközi tartalékok egy másik (nem ismert) sorára került át.

Egyébként a mostani kavarodás az aranytartalék kapcsán azt is tudatosíthatja mindenkiben, hogy egyrészt az MNB nemzetközi tartalékának csak rendkívül kis részét tartja aranyban (ami egyáltalán nem különleges helyzet), másrészt azt is, hogy az arany eddig sem fizikai (tömb) formában állt az MNB birtokában – írja a lap
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére