Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Félmillióan kiléptek a mélyszegénységbõl

888.hu

2016.07.09. 13:58

Több mint félmillió embernek sikerült a 2010-es kormányváltás óta kikerülnie a mélyszegénység körébõl - mondta a társadalmi felzárkózásért felelõs helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna szombat reggeli mûsorában.

Langerné Victor Katalin hangsúlyozta: a korábbiakkal szemben 2011 óta olyan programok indultak, amelyek egyszerre több területen akarnak segíteni közösségszervezéssel, egyszerre segítve a gyerekek iskolai előmenetelét, valamint azt, hogy a felnőttek tanuljanak szakmát, találjanak állást.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára azt mondta, hogy ezek a folyamatok fenntartható, maradandó javulást hoznak majd.

Az elmúlt időszakban a liberális lakájmédia igyekszik a szegény emberek hátán felkapaszkodni, és gyakran cikkeznek 3 millió szegény országáról, azonban ez az adat sem a statisztikákban, sem pedig az EU által hivatalosan közölt jelentésekben nem található meg. 

A mélyszegénységet mérő statisztikák általában csalókák, egyes esetekben az ott megadott értékek, indikátorok nem tükrözik a realitásokat. Például az is mélyszegénynek számít, akinek nincs színes televíziója vagy az is aki nem eszik hetente öt alkalommal húst. 

A közhiedelemmel ellentétben a legmagasabb szegénységi kockázatú életkori csoportot nem a nyugdíjasok, hanem a gyermekek alkotják (a magyarok 47 százaléka szerint az idősek, 25 százalékuk szerint a cigányok és 16 százalékuk szerint a gyermekek vannak leginkább kitéve a szegénység veszélyének). 

Ennek egyik oka, hogy a szegényebb háztartásokban az átlagosnál nagyobb a gyermekek aránya, illetve a kisgyermekes családokban az anya gyakran nincs jövedelemszerző helyzetben, így ezek a háztartások kisebb jövedelemmel rendelkeznek.

A közvéleménnyel ugyancsak ellentétes tény, hogy bár a mélyszegények körében felülreprezentáltak a cigányok, a többségük mégsem az, a mélyszegények harmada/fele között becslik csak arányukat. A romák szegénysége nagyrészt alacsonyabb iskolázottságuknak tudható be.

(Tárki, Ezt a tanulmányt érdemes elolvasni

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Mivel háborújával Oroszország továbbra is halált és pusztítást okoz Ukrajnában, az Európai Bizottság egy újabb szankciós csomaggal fokozni kívánja a nyomást Moszkvára – jelentette be Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke szerdán.

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Meghalt Nagy László, a 2006-os gyurcsányi rendőrterror egyik áldozata. Alig ötven évesen, bár élete nem tegnap, Miklós napján, sokkal inkább 2006 őszén ért véget, miután a sajnálatos októberi rendőrroham alkalmával kilőtték az egyik szemét. Két másik áldozat segítségével idézzük fel egy tizenhat évvel ezelőtt végleg kisiklott élet utolsó stációit.

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

Voltak, vannak és minden bizonnyal még lesznek Budapesten pazar kivitelű, magas színvonalú vendéglátóipari üzemegységek. Olyanok, ahol finom az étel, jó az ital, pazar az enteriőr és a társaságra sem lehet panasz. Csak egy nehezen szavakba önthető valamit, az otthonos és bensőséges, törzsvendégek formálta hangulatot nem lehet újratervezni. Vagy ha mégis, hát az már nem lesz az igazi. Megpróbáljuk a régi szép idők néhány ikonikus helyét bemutatni, számba venni, szigorúan szubjektív szempontok szerint.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére