Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Félelem és rettegés Budafokon

Horváth József György

2016.08.30. 16:18

Rémálom a XXII. kerületben: a lakók már három hete nem alszanak.

Hétfőn egy lakossági felhívást tettek közzé a 22.kerulet.ittlakunk.hu oldalán. A családok rettegnek, három hete nem alszanak.

"Tisztelt Kerületi Polgárok, Családok!

Felhívást szeretnénk intézni minden kerületi Családhoz, aki az Arany János utca - Háros utca (Jégmadár utca) - Kiránduló utca - Csányi utca vonzáskörzetében lakik. Harmadik hete nem alszunk szinte több szomszéddal együtt. Senkit nem fogok nevesíteni, de a helyzet tarthatatlan, ezért fordulunk a nyilvánossághoz, a lakossághoz. Este 9 órától hajnali 5:30-ig folyamatosan mászkálnak idegenek a kertekben. Halljuk a lépteket, telefonálnak, kerítéseken lendítik át magukat, cigarettáznak, stb. Több szomszéd látott is két fiatal férfit, akik beszélgettek is a kertben."

A rendőrség tehetetlen."

A lakossági felhívásból kiderül, hogy a rendőrök többször kerültek kihívásra, azonban intézkedés vagy elfogás egy alkalommal sem volt. A kiérkező rendőrautó villogására a garázdák továbbállnak, de egy fél óra múlva megint a kertekben csatangolnak, folytatják illegális, birtokháborító tevékenységüket.

"Az idegen személyek nyíltan hallják, amikor a rendőrség kijelenti, hogy nincs a kertben senki, sünök és macskák járkálnak biztosan. Gyakorlatilag a pillanatnyi riogatáson kívül semmit nem ér a tevékenységük. Arra nem hajlandóak, hogy a kertben maradjanak az elfogásig. Mi több, a sötét kerteket kerülik, sötét helyekre be se mennek."

Hatékony rendőri intézkedés híján, a lakók végső elkeseredésükben felváltva elemlámpáznak a kertekben, az éjszaka közepén égetik a villanyokat, külső- és belső riasztókat vásárolnak, melyek állítólag minden éjszaka több alkalommal is megszólalnak.

Aludni nem tudunk."

— írják a közleményben.

A lakóházakból tisztán kivehető, ahogy idegen személyek járkálnak a kertekben, megeresztik a kerti csapot, zörgetik a kerítéseket. A lakók eddig két autót is megfigyeltek: az egyik egy fehér, régi transporter furgon, a másik egy sötétkék kombi, tetején két ezüst színű tartóvassal. Állítólag nappal több alkalommal is megfigyelhető, ahogy az utcákban köröznek.

A környéken 2 éven belül több, milliós lopással járó bűncselekmény is történt, a tettes soha nem lett meg.

A lakosok félnek, hiszen a környéken több egyedülálló és kisgyermekes család is lakik. Eddig olyan tanácsokat kaptak, mint vérebek beszerzése, vagy biztonsági őrök megbízása, akik ha elkapják a garázdákat hívhatják a rendőrséget. Ám felmerül a kérdés, miért a lakóknak kéne fizetniük pluszban a saját biztonságukért, mikor a rendőrség feladata, hogy megvédje őket?

"Van több szomszéd, aki már kijelentette, hogy ő bizony lőni fog, mert teljesen magunkra vagyunk utalva. Mivel folyton figyelünk, még nem mentek be sehová, de ez nyilván egy tarthatatlan helyzet. A rendőrségtől semmiféle segítséget nem kapunk annak ellenére, hogy történt felhívás arra is, hogy nem akkor kell kijönni, amikor már betörés és/vagy személyi sérülés történik. Hiába mennek egy-két kört az utcákban, ha a kertben vannak a jómadarak"

— olvasható a felhívásban.

A kerület lakói minden segítséget, hozzászólást és tanácsot szívesen fogadnak.

(22.kerültet.ittlakunk.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére