Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezért hidegülünk el szexuálisan a partnerünktõl

Tóth Dalma

2016.09.26. 20:58

Egy friss felmérés szerint a párkapcsolatok elhidegüléséért és az egyre ritkább szexért az okostelefonokat és a számítógépeket okolhatjuk.

Te is keveredtél már olyan szituációba, amikor meséltél az ismerősödnek vagy a párodnak ő pedig nem figyelt rád, mert a telefonját nyomkodta?

A hawaii Bri­gham Young University kutatói arra jöttek rá, hogy olyan mértékű függőséget okozhatnak az okoskészülékek, hogy a szeretteinknél és az erotikánál is fontosabbá válhatnak. Ez azt jelenti, hogy inkább a telefont, laptopot és számítógépet nyomkodják az emberek, ahelyett, hogy a párjukkal foglalkoznának. A nők 70 százaléka szerint az okostelefonok "bekavarnak" a párkapcsolatukba.

A függőség olyan mértékű lehet, mint az alkoholnál vagy a szerencsejátéknál, a másik fél pedig folyamatosan azt érezheti, hogy párjának fontosabbak az okostelefonok, mint ő maga.

A folyamatos jelenlét a közösségi oldalakon vagy a csevegő alkalmazásokon megerősíti énképünket"

– nevesítette meg az egyik okot Hevesi Kriszta szexológus.

Észrevétlenül lopózik be az életünkbe a függés, hiszen ezek az eszközök a hétköznapok részévé váltak. Ezért nem vesszük észre, mikor van az a pillanat, amikor ki kell kapcsolni a számítógépet, el kell rakni a telefont, mert az elvonja a figyelmet a másik emberről"

– mondta Lázár Gergely párkapcso­lati pszichológus.

Szóval tegyétek el az okoskészülékeket és figyeljetek jobban egymásra!

(Blikk)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére