Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elérkezhet a mesterséges feltámasztás napja

888.hu

2016.05.05. 12:58

Különleges engedélyt adott ki az amerikai kormány egy tudóscsapat számára: megpróbálkozhatnak a halottak feltámasztásával.

A kezdeti tesztek során többféle technikát is alkalmazni fognak összesen 20 tesztalanyon, hogy kiderüljön, van-e visszaút az agyhalál állapotából, vagy sem.

A kísérletek célja, hogy találjanak olyan módszereket, amelyekkel azután is életben lehet tartani valakit, hogy megállapították az agyhalált. Emellett regenerálni is szeretnék a páciens agyát, hogy az visszanyerje teljesítőképességét.

Az emberi agy nem, vagy csak nagyon korlátozott mértékben tud regenerálódni – más fajokkal ellentétben. Vannak olyan halak és kétéltűek, amelyek képesek meggyógyítani és újrastrukturálni az agyukat, miután életveszélyes sebesülést szenvedtek.

A tudósok abban reménykednek, hogy ezt a természetben fellelhető mechanizmust az ember esetében is tudják alkalmazni. Leginkább az olyan betegségek elleni harcban lehetne sikerrel alkalmazni a módszert, mint az Alzheimer- és a Parkinson-kór.

A cég, amely a kísérletek mögött áll jelezte, hogy rengeteg olyan kutatás indult az elmúlt évtizedekben, amelyek arra irányulnak, hogy megmentsék a pácienst a haláltól. Olyan módszereket viszont senki nem kutatott, amely arra irányul, hogy visszahozzanak valakit az agyhalál állapotából.

Ezt az állapotot a jelenlegi orvostudomány a "visszafordíthatatlan" jelzővel illeti és ha valaki agyhalott, akkor technikailag megszűnik élni, miközben a testében egy sor életfunkció hibátlanul működhet tovább: a vérkeringés folytatódik, az emésztés, a hormonháztartás, a test növekedése, a szexuális funkciók mind működőképesek maradnak. A sebek begyógyulnak, fertőzés esetén a test lázat produkál és lehetséges egy gyermek kihordása is.

Két cég kapott engedélyt az USA kormányától emberek feltámasztására: a Bioquark Inc. és a Revita Life Sciences.

Nagyon izgatottak lettünk a hír kapcsán, hogy megkaptuk az engedélyt a kutatásokra. A regeneratív biológia, a kognitív idegtudomány és a klinikai felelevenítés eredményeit felhasználva olyan tudományterületre készülünk betörni, amely az eddigi technológiai fejlettség mellett meghódíthatatlannak bizonyult"

– borította rá a tudományos nyelv szókészletét mondandójára Ira S. Pastor, a Bioquark vezérigazgatója.

A kísérletekben többféle technológiát is kipróbálnak, az őssejtektől a lézerig. A tudósok Indiában folytatják majd le a teszteket.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére