Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több a patkány Budapesten

Horváth József György

2016.08.11. 11:48

Durván elszaporodtak a rágcsálók Budapesten, de nem kell parázni, nem jelentenek közegészségügyi veszélyt.
A fővárosi önkormányzat szakemberei folyamatosan irtják a rágcsálókat. Közleményük szerint nem jelentenek közegészségügyi veszélyt.

Többen jelezték az I., V., VII. és VIII. kerületben élők közül, hogy már nappal is látnak patkányokat az utcán, például az Erzsébet tér és a Deák tér füves területein."

– írja a Magyar Idők. Papp György, a patkányirtást végző Bábolna Bio Kártevőirtó és Szolgáltató Kft. egyik vezetője a lapnak elmondta, hogy a Belvárosban észlelt problémát ismerik, és együttműködnek az V. kerületi önkormányzattal a helyzet megoldása érdekében.

A gondot szerinte leginkább az okozza, hogy gyakorlatilag folyamatosan piknikeznek a tereken az emberek, sok a szemét, az ételmaradék. 

A cég azokon a helyeken, ahol a korábbi években különösen sok patkányról kaptak bejelentést, például a csatornarendszer tisztítóaknáinál, a szabad víznyelőknél speciális, a nedvességnek ellenálló irtószert helyez ki. Emellett rendelet kötelezi többek között az iskolák, a piacok, a pályaudvarok, a kórházak, az éttermek, a vágóhidak tulajdonosait és fenntartóit, hogy évente legalább kétszer végeztessenek rágcsálóirtást.

A patkányok szaporodási ciklusa rendkívül gyors: 3 hónapos korukban ivarérettek, a 21 napos vemhesség végén pedig 6-10 utódot is a világra hoznak. Egy 525 négyzetkilométeres városban mindig lesznek olyan elhanyagolt területek, amelyek ideális feltételeket biztosítanak a szaporodáshoz.

(Origo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére