Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csányi az elsõ magyar multimilliárdos

888.hu

2016.04.30. 12:58

Csányi Sándor felkerült a világ leggazdagabb embereinek listájára.

Csányi Sándor felkerült a világ leggazdagabbjainak listájára - írja keddi számában a Blikk. Az OTP Bank vezérigazgatója 287,9 milliárd forintos vagyonával a leggazdagabb magyar, ezzel az összeggel azonban már felkerült a Forbes magazin The World's Billionaires listájára is. 

Csányi, a legutóbbi értékelésen még a magyar lista első helyére sem került fel, ám a Forbes utánanézet a szingapúri befektetéseinek és kiderült, hogy nem csak 159,5 milliárd forintja van, hanem  287,9 milliárdja. 

A magyar lista második helyén Gattyán György, a livejasmin.com internetes pornóoldal tulajdonosa van 165,4 milliárd forintos vagyonnal, a dobogó harmadik fokán pedig Bige László, a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. vezetője áll 157,3 milliárd forinttal.

Csányi szegény, egyszerű családból származik. Főiskolai tanulmányai mellett kollégiumi nevelőtanárként szerzett kis jövedelmet, majd mint egyszerű hivatalnok kezdte pályáját Pénzügyi és Számviteli Főiskola után a Pénzügyminisztérium bevételi főigazgatóságán. Később a minisztérium titkárságán kapott állást. Közgazdászként diplomázott, osztályvezető lett, majd 1986-ban a Magyar Hitelbankhoz került, később az Országos Kereskedelmi és Hitelbank stratégiai vezérigazgató-helyettese lett.

1992-ben nevezték ki az OTP Bank Rt. Elnök-vezérigazgatójává. A privatizáció után is megtarthatta állását, és jelentős tulajdonrészt szerzett a vállalatban.

(Blikk, Forbes

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére