Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
 
 
 
 

Családokra épít a kormány

Nagy Gábor

2017.09.28. 00:01

Közel 20 százalékkal nõtt a magyarok családalapítási hajlandósága 2010 óta a kormányzati intézkedéseknek köszönhetõen. A kormányzat csak a családi adókedvezménnyel 1900 milliárd forintot takarított meg a családoknak, miközben már a családalapítást tervezõknek is segítséget nyújt a nehéz döntéshez.

Hogy az Orbán-kormánynak fontos a családok boldogulása, az hamar kiderült, első intézkedéseik egyikeként visszaállították a baloldali kormány által elvett hároméves gyest. A kormány nem kényszerítette vissza a kismamákat a munkába, miközben a gyed-extrával megteremtették annak a lehetőségét, hogy ha valaki a gyermeknevelés anyagi terheit nem tudta kizárólag ezekre a támogatásokra építeni, akkor mégiscsak visszaállhasson akár gyermeke egyéves korától a munkába, úgy, hogy mégis részesül a gyed-extrában.

– A családalapítás részben anyagi, részben lelki kérdés – magyarázta lapunknak Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) alapítója, aki elmondta, hogy klubtársai és ismerősei körében egyre többen, akár ellenzéki alapállásúak is megerősítették: a kormányzati politika egy családbarát Magyarország alapjait tette le. – A pszichés hozzáállás azonban természetesen a gazdaságpolitikai intézkedések nyomán változik leginkább. Az pedig beszédes adat, hogy míg 2010-ben a termékenységi ráta 1,25 százalék volt hazánkban, addig ez az arány most 1,49 százalék – hangsúlyozta Király Nóra.

A testvér-gyed (vagyis újabb gyermek születése esetén a gyermekgondozási ellátások további folyósítása) és a diplomás-gyed bevezetése szintén anyagilag ösztönözte a családalapítási kedvet. A legfontosabb kormányzati intézkedésnek azonban a családi adókedvezmény rendszerének bevezetése bizonyult, ennek következményeként 2011–2018 között 1900 milliárd forint marad a családoknál. Egymillió család helyzete javult a kedvezményrendszer nyomán, 130 ezer szülőnek pedig semmilyen adót nem kellett fizetnie.

A kétgyermekes családok adókedvezménye 2019-ig négy lépcsőben emelkedik havi 40 ezer forintra, ez több mint 350 ezer kétgyermekes családot érint, ahol évente közel 240 ezer forintnyi többletmegtakarítás jelentkezik, amelyet gyermekeikre fordíthatnak.

– A kormányzati intézkedések arra utalnak, hogy az Európa-szerte mutatkozó népességfogyás demográfiai problémáját nem bevándorlók letelepítésével, hanem „saját erőből”, a magyar családokra építve igyekeznek megoldani. És a családok érzik is ezt – hangsúlyozta Király Nóra.

A magyar népesség jelenleg is tartó fogyatkozása 2,1 százalékos termékenységi rátánál fordulna vissza. Ehhez a FICSAK alapítója szerint is további több évtizedes, a jelenlegi jó irányt tartó családpolitikára van szükség. Király Nóra ugyanakkor kiemelte, hogy míg 2010-ben ez az arány az Európai Unióban Magyarországon volt a legalacsonyabb, addig a mostani 1,49 százalékos rátára 1996 óta nem volt példa, ezzel a lendülettel megelőztük Lengyelországot, Szlovákiát és Horvátországot is.

– Akkor van jövő, ha van gyermek. Egy egészséges társadalomnak családokra kell alapoznia, nem idegen kultúrákból érkezők asszimilálására – emelte ki Király Nóra.

Már a tervezést is díjazzák

Az első házasok kedvezményének rendszerével a kormányzat már azokat a fiatalokat is támogatja, akik még csak fontolgatják a gyermekvállalást. Az „állami nászajándékot”, ami két évig havi 5 ezer forint megtakarítást jelent a házasoknak, tavaly több mint 20 ezer házaspár vette igénybe.

Tématámogatás. Készült Magyarország Kormánya támogatásával.

OLVASTAD MÁR?

 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Migránsbűnözésről szóló statisztikákat hamisított meg a holland migrációs miniszter

Migránsbűnözésről szóló statisztikákat hamisított meg a holland migrációs miniszter

Amerika, London, Párizs

Lemondásra kényszerült Mark Harbers migrációért felelős miniszter, miután egy szemtelenül kozmetikázott jelentést mutatott be a parlamentnek.

Orbán Viktor: Európa jövője nem játék

Orbán Viktor: Európa jövője nem játék

Kétharmad

A felvidéki magyarságot is szavazásra buzdította és a Magyar Közösség Pártja (MKP) támogatását javasolta a szlovákiai magyaroknak Orbán Viktor, aki szerda délután a Karmelita kolostorban fogadta Menyhárt Józsefet, az MKP elnökét – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Brüsszel és a baloldal a bevándorlókban látja az új proletariátust

Brüsszel és a baloldal a bevándorlókban látja az új proletariátust

Piszkostizenkettő

A Marx csodálatától (is) megrészegült Juncker & Co. a baloldallal egyetemben új társadalomról és új proletariátusról ábrándozik.

Verhofstadt nyíltan beszélt arról, hogy az Európai Uniót birodalommá kell alakítani

Verhofstadt nyíltan beszélt arról, hogy az Európai Uniót birodalommá kell alakítani

Amerika, London, Párizs

A bevándorláspártiak kedvenc fogtündére úgy véli, Európa csak akkor tud versenyképes maradni, ha „birodalommá” alakul.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére