Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Beszélni tanítjuk a Facebookot, hogy megértsük egymást

888.hu

2016.03.09. 19:08

A Facebook egy új szabadalmat jelentett be; ez lehetõvé tenné a közösségi oldal számára, hogy a felhasználók posztjaiból tanulja el a nyelvhasználat legújabb trendjeit, cserébe a hipsztervonatról lemaradtak számára is érthetõvé tenné, ki mirõl vakerál.

Végérvényesen nagyszülő-kompatibilissé tennék a Facebookot a legújabb fejlesztéssel, amely először eltanulja a felhasználóktól a trendi szavakat, majd megtanítja azokat a többieknek is. Az FB által most bejelentett szabadalom szerint az erre szolgáló eszköz a felhasználók posztjait, kommentjeit fürkészné szokatlan szókapcsolatok, szótárakban nem szereplő szóhasználatok után kutatva.

Az algoritmus elsősorban rétegnyelvi jelentésekre, épp divatossá váló szóhasználatokra fókuszálna, ezekből építene szótárat, így idővel könnyen dekódolhatóvá tenné akár az argót, akár a tinédzserek szlengjét. Ha eddig cikinek érezted, hogy a nagyszüleid is láthatják, mivel múlatod az idődet, most végképp itt az ideje, hogy átgondold, törlöd-e a profilod, hiszen az öregek hamarosan már azt is érteni fogják, miről beszélgetsz a barátaiddal.

(Independent)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére