Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Iszlám Állam egyesítette hackereit

Sümeghi Lóránt

2016.05.03. 13:28

Szakértõk szerint komolyabb kibertámadásra készülhetnek a kormányzatok és vállalatok ellen.

Szakértők szerint komolyabb kibertámadásra készülhetnek a kormányzatok és vállalatok ellen.

Erről számol be az április végén kiadott jelentésében a terroristákat figyelő Flashpoint biztonságelemző vállalat. Krasznay Csaba szerint a szakma már régóta számol annak veszélyével, hogy egy pontosan kivitelezett, például egy erőmű, egy gát vagy a repülésirányítás elleni informatikai támadás halálos következményekkel járhat.

Próbálják kivitelezni azt a jogi környezetet, ahol a fent említett veszélyzónák üzemeltetőit egy információbiztonsági védelem kiépítésére kötelezhetik. Létfontosságú, mivel nincs olyan szakma, vagy ágazat, amely ne használna informatikát:

Egyre felkészültebbek vagyunk, de lenne hová fejlődni"

Értesüléseik szerint a terrorszervezet még nem rendelkezik elég anyagi háttérrel, sem kellő információval ahhoz, hogy bejussanak ezekbe a kritikus rendszerekbe.

Krasznay szerint ugyanakkor azt is tudják, hogy egyes orosz szervezett bűnözői csoportok képesek bejutni ilyen rendszerekbe, és a brüsszeli események óta ismert, hogy a terrorizmus és a szervezett bűnözés sokszor összeér. Egyelőre nem tudnak arról, hogy történt volna kiber-terrortámadás Európában.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére