Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ehetõ csomagolású sör életeket menthet

Horváth József György

2016.05.30. 21:28

Alternatívára van szükség, ugyanis a hatos csomagot összefogó mûanyag pusztítja az élõvilágot.

Egy amerikai sörfőzde állt elő azzal az ötlettel, hogy a műanyag komponenst ehetővé tegyék. A legtöbb ilyen plasztik gyűrűt tengerekbe, óceánokba szórják. Évente több millió vízben vagy tengeri környezetben élő állat kerül veszélybe, vagy veszti életét az emberek által termelt hulladékok miatt, melyeket jellemzően a tengereken létrehozott szemétszigetekre szállítanak.

A Saltwater Brewery az eddig műanyag kialakításnak az ehető változatát találná megoldásként a problémára.  Fejlesztéseik szerint ez a gyűrű búzából és árpából készül, itt a fő profilt képező gyártási procedúra melléktermékeit használják fel (tekintve, hogy sörgyárról van szó). A termék első pillantásra kartonnak tűnik, ám ez mind emberi, mind pedig állati fogyasztásra alkalmas. A szállítás okozta piszkolódás körülményeire még nem tértek ki a fejlesztők, de számításaik szerint a gyakorlatban már könnyebb lesz megoldást találni rá. A Saltwater Brewery által előállított megoldás jelen pillanatban némileg drágább a megszokott műanyag változathoz képest, ám amennyiben a piac nagyobb szereplői is hasonló alternatívára váltanak, az árban tapasztalható jelenlegi különbséget nagyon gyorsan eltüntethetnék. 

Az ehető változat idővel a vízben szétbomlik, ha esetleg az élőlények nem fogyasztják el. A jelenlegi műanyag változat pedig fény hatására bomlik, ám ez a folyamat csak 90 napon belül megy csak végbe, ami túl hosszú folyamat ahhoz, hogy ne okozzon maradandó károkat az élővilágban.

(sg.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére