Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az egyik leggazdagabb magyar is érintett az offshore-botrányban

Horváth József György

2016.05.13. 12:38

Emma Watson után érdekes dolgok derültek ki magyar milliárdos vállalkozókról és cégeikrõl is.

Az Origo derítette ki, hogy a céges adatbázisok alapján több, Varga Zoltánhoz köthető társaságban van vagy volt szerepe egy panamai offshore cégnek.

Varga Zoltán a Napi.hu legfrissebb listája szerint 37 milliárdos vagyonával jelenleg a 18. leggazdagabb magyar. Az üzletember médiabirodalmához tartozik többek közt a Nők Lapját és Story magazint is kiadó Central Médiacsoport.

A nagy panamai offshore-botrányban magyar politikusok és gazdasági szereplők neve is felmerült: az MSZP politikusa, Boldvai László a hírek hatására távozott a pártból, és egy korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Horváth Zsolt neve is megemlíthető.

A Panama-papírok keltette botrány miatt egyre több hasonló ügy kerül elő. Az egyiknek újabb magyar érintettje van: Varga Zoltán milliárdos vállalkozó. A Varga Zoltánhoz kapcsolódó cégháló több tagjában feltűnik egy Dorel Securities nevű, Panamavárosban bejegyzett cég"

- írja az Origo.

Az Opten adatai szerint ez a társaság (Dorel Securities) volt 2004 és 2011 között a Varga Zoltán nevével fémjelzett Árkopás Vagyonkezelő Kft. közvetlen irányítást biztosító befolyással rendelkező tulajdonosa. 

Az adatok szerint az Árkopás Kft.-t az Optima-Officium Kft. jogutódjaként tüntetik fel átalakulás esetén – utóbbi társaságnak Varga Zoltán 2014-ig volt az ügyvezetője. Emellett az Árkopás ugyanarra a budapesti, Révay utcai címre van bejegyezve, amelyre a szintén a Central-csoporthoz tartozó Central Faktor Zrt. és a Central Média Investment Kft. Az Árkopás Kft. fő tevékenysége a cégadatok szerint a vagyonkezelés. A társaság 2004 és 2014 között összesen több mint 1 milliárd forint eredményt ért el, és 2010-ben 100 millió forint osztalékot fizetett ki tulajdonosainak. 

Besza-behu:

Az Opten adatai szerint Varga Zoltán két olyan, szintén offshore-hátterű cégben töltött be vezető pozíciót, amelyek székhelye ugyancsak a Révay utcában található. Az Árkopás Kft. 2013-ig volt többségi  tulajdonosa a ADA-IMMIO Ingatlanforgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaságnak, amelynek 2012-ig Varga Zoltán volt az ügyvezetője. 

Varga 2013-ig a Hybrid Logistics Korlátolt felelősségű Társaságnak is ügyvezetője volt – ennek a cégnek a panamai Dorel Securities 2012-ig volt többségi tulajdonosa. A Hybrid Logistics a cégadatok tanúsága szerint saját tulajdonú ingatlan adásvételével és szállítmányozással foglalkozik. 

A már említett három cégen kívül a Dorel Securities 2014-ig bezárólag nyolc magyarországi cégnek volt hosszabb-rövidebb ideig tulajdonosa. Ezek közül négy szintén a Révay utcában volt bejegyezve. 

Varga Zoltán mindezek mellett 2010-ben vezető tisztségviselője lett az Első Magyar Kockázati Tőkealap-kezelő nevű vállalkozásnak. A cég többségi szavazati jogát nem sokkal korábban még a Marshall-szigetekre bejegyzett Rocabella Investment Ltd. birtokolta. Az Első Magyar Tőkealap-kezelő ugyanarra a már említett budapesti, Révay utcai címre van bejegyezve, mint a Central Média Investment Kft. – ebben a vállalkozásban többek között résztulajdonos a Central Média pénzügyi igazgatója is. 

Az Origo Varga Zoltánt levélben kérdezte a hozzá köthető, panamai hátterű cégekről, de választ még nem kaptak.

Varga Zoltán a 18. leggazdagabb magyar. Cégeinek listája igazán színes: Vargának van fagylaltgyára, ingatlankezelő és pénzügyi szolgáltatással foglalkozó vállalkozása, emellett pedig tulajdonosa a Central Médiacsoportnak is, amely – más lapok mellett – kiadja a Nők Lapját, a Story Magazint, a Best Magazint és a 24.hu-t is. 

Varga nincs egyedül

A Panama-buliban a hírek szerint érintett lehet még Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank 2002 és 2010 közötti vezérigazgatója, aki panamai cégén keresztül üzletelt a Magyarországon is érdekeltségekkel bíró osztrák üzletemberrel, Heinrich Pecinával 2007-től 2009-ig.

Spéder Zoltán is rendesen benne lehet a buliban, hiszen az Indexet is kiadó CEMP-médiacsoport és az FHB Bank elnök-vezérigazgatójának a neve is felmerült az ügy kapcsán. A CEMP-csoport egyik tulajdonosa egy Seychelle-szigetekre bejegyzett társaság volt.

A kiszivárgott iratok szerint Spéder általános jellegű felhatalmazást kapott arra, hogy eljárjon a cég gyakorlatilag bármilyen ügyében.

- írja az Origo.

Spéder Zoltán a kiszivárgott információkra szimplán így reagált:

a felhatalmazás használatával nem történt tranzakció"

Hiszi a piszi!


 

Ezt nem fogjátok elhinni!

A Panama-buliban felmerült még egy magyar ügyvédi iroda neve is, amit az újságírók által feltárt "Panama-papírok" 96 offshore cég esetén neveznek meg közvetítőként, ami azt is jelenti, hogy az ügyvédi iroda a legaktívabb magyar szereplőként vett részt a panamai offshore-buliban. A cégjogi ügyekkel foglalkozó ügyvédi iroda volt egyébként a Media Development Investment Fund Inc. (MDIF) kézbesítési megbízottja is. Az MDIF 2014-ben a 444.hu-t kiadó Magyar Jeti Zrt.-ben vásárolt tulajdonrészt, korábban pedig a Magyar Narancs kiadójában. 

(Origo)

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Isten éltesse az apákat!

Június harmadik vasárnapján, azaz idén június 16-án ünnepeljük az apák napját. Isten éltesse őket!

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

Thirty years ago, on this day, Imre Nagy, the communist Prime Minister of the era and one of the few who understood that Hungarians had enough of the Soviet rule, was rehabilitated and reburied with full honours. Viktor Orbán’s speech at Imre Nagy’s reburial became a symbol of what Orbán has been standing for these past 30 years and played a key role in the collapse of the Stalinist regime.

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Ma ugyanazok a baloldaliak mondják azt, hogy Európai Egyesült Államokra van szükség, akik 30 évvel ezelőtt még a Szovjetunióban hittek. A rendszerváltás árulói pedig már harminc évvel ezelőtt is ugyanazok a liberálisok voltak, akik akkor és ma is Soros ideáinak a legelkötelezettebb hívei.

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Rendhagyó beszélgetés Bogár László közgazdásszal a rendszerváltozás nevű folyamatról, arról, hogy hogy is ment ez harminc éve, és még azelőtt; arról, hogy mi is az a szocializmus; hogy hogyan szorított kést az SZDSZ az MDF-esek torkához, és hogy mi volt a jelentősége Orbán Viktor harminc évvel ezelőtti beszédének.

Így emlékezett Orbán Viktor Nagy Imrére

Hivatalos Facebook oldalán közzétett videójában rótta le kegyeletét Nagy Imre, Magyarország miniszterelnöke előtt Orbán Viktor.

Harminc éves a magyar rendszerváltás

Harminc éves a magyar rendszerváltás

Infovideóban foglaltuk össze a lényeget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére