Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Apple-gépeket is feltörheti a CIA

Forisek Ádám

2017.03.23. 22:08

A WikiLeaks kiszivárogtató portál csütörtökön újabb dokumentumokat hozott nyilvánosságra, melyek szerint a Központi Hírszerzõ Ügynökség (CIA) a legújabb Apple-számítógépeket is képes feltörni.

A csütörtökön nyilvánosságra hozott dokumentumok a CIA azon különböző módszereiről számolnak be, amelyekkel rátelepedtek az Apple MAC típusú számítógépeire, s olyan állandó vírussal fertőzték meg a gépet, amely akkor is a rendszerben marad, ha az operációs rendszert újratelepítik. A WikiLeaks szerint a CIA nem csak a számítógépekre, de az új Apple okostelefonokra is alkalmazza ezt az EDB (Beépített Fejlesztési Ágazat) nevű programot.

A dokumentumokból szerint a hírszerzés 2012-ben arra is kidolgozott egy programot, hogy hogyan hatoljon be a MAC-számítógépekbe és laptopokba akkor, ha a víruselhárító program elhárít minden támadási kísérletet. Ezt a programot "Sonic Screwdriver" néven tartják számon a CIA berkein belül dolgozó szakemberek.

A WikiLeaks márciusban már másodszor hoz nyilvánosságra a CIA által alkalmazott megfigyelési technikákról szóló dokumentumokat. A CIA eddig nem ismerte el a dokumentumokban nyilvánosságra hozott tényeket, de informatikai szakértők szerint a WikiLeaks adatai hitelt érdemlőek.

A CIA márciusban nyomozást indított annak kiderítésére, hogy ki szivárogtatott ki adatokat a WikiLeaksnek.

Julian Assange, a WikiLeaks alapítója a Deutsche Welle-nek csütörtökön délben az interneten adott interjújában közölte: a CIA-ra vonatkozó információinak eddig csupán alig egy százalékát hozta nyilvánosságra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére