Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alig vannak már munkanélküliek

Bokor Gábor

2016.09.28. 09:58

A KSH által kiadott adatokból kiderül, hogy jelenleg rekord alacsony a munkanélküliség Magyarországon.

Varga Mihály, a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva elmondta, hogy a rendszerváltás óta nem volt olyan alacsony a munkanélküliségi ráta, mint most. A jelentés szerint a nyári hónapokban 4 millió 386 ezer foglalkoztatott volt a munkaerőpiacon.

Ez az érték 135 ezerrel nagyobb, mint a 2015-ös adatok.  A munkanélküliek száma ezzel egy időben 77 ezer fővel csökkent. 

Varga Mihály Nemzetgazdasági miniszter szerint csaknem ötven hónapos csökkenés után 4,9 százalékra esett a munkanélküliségi ráta, ami azt jelenti, hogy 1992 óta nem dolgoztak ennyien az országban. 

A 2010-es kormányváltás óta 677 ezerrel több ember dolgozik az országban. A feldolgozóiparban 25, a mezőgazdaságban 15, az építőiparban pedig négyezres volt a növekedés mértéke. 

A legfrissebb eredmények szerint a fiatalok is egyre nagyobb számban találnak stabil állást, több mint háromszázezer 15-24 évesnek van munkahelye. 

A miniszter tájékoztatása szerint Magyarország az ötödik legalacsonyabb munkanélküliségi rátával rendelkezik az Európai Unióban. Varga Mihály úgy véli, hogy további erősödésre lehet számítani, ugyanis alacsonyak a nyersanyagárak, valamint a vállalatok többségi kapacitásbővítést tervez. 

A baloldal a kormányzása alatt megduplázta a munkanélküliséget, a polgári kormány kevesebb, mint felére csökkentette azt. Nemcsak többen dolgoznak, hanem több pénz is marad a dolgozóknál az adócsökkentésnek köszönhetően" 

– áll a Fidesz keddi közleményében. 

(Magyar Hírlap) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére