Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A világon mindenki utál dolgozni

Horváth József György

2016.03.02. 09:58

Egy kimutatás szerint a világ munkavállalóinak kevesebb, mint egyötöde érzi jól magát munkahelyén.

Egy kimutatás szerint Franciaországban a legkisebb azoknak a dolgozóknak az aránya, akik boldogak és elégedettek munkahelyi körülményeikkel. Velük szemben az indiai dolgozók vezetik a munkahelyi boldogság nemzetközi toplistáját. Az indiaiak elégedettsége ötszöröse a franciákénak. Az indiai dolgozókat a mexikói, az emirátusi és a dél-afrikai munkavállalók követik.

A francia dolgozók mindössze 5 százaléka elégedett cégével és munkahelyi körülményeivel. A nemzetközi átlag, amely a világ dolgozóinak elégedettségét mutatja, összesen 13 százalék.

A kimutatás szerint a fejlődő gazdaságokban sokkal nagyobb a dolgozók munkakedve és munkahelyi elégedettsége, szemben a fejlett nyugati országokkal. A fejlődő országok ugyanis sokszor nagyobb hasznot húznak a dinamikus növekedési ütemekből. Ha megvizsgáljuk az arányokat, akkor kijelenthető, hogy a világ munkavállalóinak több mint kétharmada utálja, vagy nem elégedett munkahelyével.

Más a helyzet Indiában, ahol a munkavállalók 28 százaléka maximálisan elégedett munkahelyével és az ottani körülményekkel. A felmérés során az indiai dolgozók közel egyharmada úgy vélekedett, hogy munkahelyükön kiegyensúlyozottnak és nyugodtan érzik magukat.

A kimutatás arra is rávilágított, hogy a világ fehérgalléros munkahelyeinek kétharmada a 20. században ragadt. Az irodák atmoszférája, berendezése és felszereltsége a legtöbb esetben elavult. Maradtak a vonalas telefonok, a régi asztali számítógépek, a zárt magánirodák melyeket eddig csak kevés helyen váltottak fel a nyitott közösségi munkaterek.

A munkahelyi komfort elérése érdekében az elemzők arra szólítják fel a munkáltatókat, hogy engedjenek nagyobb önállóságot dolgozóiknak a munkahely irányításában. Közösségi terek biztosításával, nagyobb mozgástérrel hangulatosabb és közvetlenebb környezetet biztosíthatnak a dolgozóknak. Fontos, hogy a munkavállalók önállóan hozzáférjenek az iroda által biztosított felszereléseknek és berendezéseknek. A felmérés azt is kimutatta, hogy azoknál a dolgozóknál a legmagasabb az elégedettség aránya, akik saját maguknak választhatják ki irodai berendezéseiket (szék, asztal, stb.).

(QZ)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére