Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nap legjobb híre: egy lépéssel közelebb a szép új világhoz

888.hu

2015.10.06. 09:26

A Világbank szerint idén alacsonyabb lesz a mélyszegénységben élõk aránya, mint korábban bármikor.

A mélyszegénységben élők aránya 9,6 százalékra mérséklődhet az idén a tavalyi 12,6 százalékról – állítja a Világbank. A friss prognózisa szerint először csökkenhet világszerte 10 százalék alá azok aránya, akik a túlélésükhöz szükséges alapvető javakhoz sem férnek hozzá. Az előrejelzés azért is biztató, mert a mélyszegénység határát is újrahúzták: a korábbi napi 1,25 dollár (350 forint) helyett napi 1,9 dollárban (530 forint) határozták meg azt az összeget, amire egy embernek mindenképp szüksége volna ahhoz, hogy alapvető élelmiszerekhez, ruhához és fedélhez jusson.

A Föld legszegényebb vidéke még mindig a szub-szaharai Afrika és Dél-Ázsia; itt él a világ szegényeinek közel fele. A Világbank szerint azonban ezekben a térségekben is érezhetők a kedvező változások: Dél-Ázsiában a 2012-es 18,8 százalékról 13,5 százalékra csökkenhet a mélyszegénységben élők aránya, míg Közép-Afrikában a tavalyi 42,6 százalékról 35,2 százalékra mérséklődhet azok aránya, akik a túléléshez szükséges elengedhetetlen javakhoz és szolgáltatásokhoz sem jutnak hozzá.

A Világbank szerint az új adatok alapján nem tűnik lehetetlennek a szervezet célkitűzése, hogy 2030-ra teljesen felszámolja a Földön a mélyszegénységet.

(Quartz)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére