Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A közgazdászok is Merkel ellen fordultak

888.hu

2016.02.18. 14:38

Csökkenõ minimálbért és növekvõ szociális feszültségeket hozhat a tömeges bevándorlás.

A menekültek befogadásából származó gazdasági előnyöket illetően már a német közgazdászok többsége is szkeptikus – derült ki a Frankfurter Allgemeine Zeitung megbízásából készített felmérésből.

A kutatás során 220 német közgazdászprofesszort kérdeztek meg gazdasági témákban. Negyven százalékuk szerint a tömeges bevándorlásnak negatív, 23 százalékuk szerint pedig pozitív hatása lesz a német gazdaságra. A fennmaradó rész nem alkotott véleményt.

A német közgazdászok többsége tehát nem osztja David Folkerts-Landau, a Deutsche Bank vezető közgazdászának azt az optimista álláspontját, miszerint a mostani tömeges bevándorlás a legnagyobb gazdasági lehetőség a német újraegyesítés óta.

Csökkenteni kell a minimálbért a felmérésben résztvevő közgazdászok 56 százaléka szerint. Erre azért van szükség, hogy az alacsonyabb képzettségű menedékkérőket könnyebben lehessen integrálni. A szakemberek 37 százaléka ellenezte ezt, hiszen felerősödhetnek a szociális feszültségek a döntés nyomán.

A schengeni övezet határainak megerősítésével a közgazdászok 46 százaléka teljes mértékben egyetért, 30 százalékuk pedig "többé-kevésbe egyetért" vele.

Angela Merkel bevándorlási politikája összességében meglehetősen gyenge minősítést kapott a professzoroktól. A legjobbnak a szakképesítést előtérbe helyező kanadai és ausztrál bevándorlási politikát nevezték meg.

A harmadik görög mentőcsomagról is kikérték a német közgazdászprofesszorok véleményét. Hetven százalékuk szerint a csomag csak időhúzás, nem járul hozzá az ország stabilizálásához és nem oldja meg a strukturális problémákat. Ötven százalékuk szerint Görögországnak egy későbbi visszatérés lehetőségét nyitva hagyva ki kellene lépnie az euróövezetből.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére