Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A jövõ villamosait Budapesten tervezik

Tóth Dalma

2016.05.05. 17:48

Budapest lesz a híd Európa és Kína között a CRRC kínai nagyvállalat reményei szerint.

Kínai high-tech cég Budapesten

A jövő a vezeték nélküli villamosoké és trolibuszoké. A kínai cég ilyen járműveket tervez a nagyvárosi tömegközlekedés számára, Budapesten. A szuperkondenzációs technológia lehetővé teszi, hogy a járművek a megállókban töltsék fel magukat 8-10 kilométer megtételére elegendő energiával. A töltés csak 10-30 másodpercet veszi igénybe, így az utasok le- és felszállása alatt megtörténhet a „tankolás”, nem kell a járműveknek a megállóban várakozniuk. Az új technológiának köszönhetően a városkép is szebbé válhat a levegőben logó vezetékek nélkül. A szuperkondenzátoros megoldás mellett a fékezési energiát is hasznosítják a járművek.

CRRC Corp., Kína két legnagyobb vasútieszköz-gyártójának egyesülésével létrejött cég. Céljuk az összeolvadáskor az volt, hogy hatékonyabban tudjanak közösen fellépni a Kínán kívüli piacokon, ahol eddig gyakran egymás versenytársai voltak. Az összeolvadással egy nemzetközi összehasonlításban is hatalmas vasúti cég jött létre, amely versenyre kelhet például a német Siemensszel vagy a kanadai Bombardierrel is. Az elemzők szerint a két társaság összesített nettó nyeresége 14 százalékkal nőhetett az egyesülés után.

A regionális központ létrehozásával az európai terjeszkedés mellett a cég kapcsolatrendszerének a bővítése a cél. A CRRC szeretné, ha idővel a budapesti utakon is láthatók lennének a járművei.

Budapest Párizzsal és Frankfurttal is versenyzett az CRRC európai központjának helyszíne címért, de a vezetők végük Magyarország fővárosát választották.

A kínai óriásvállalat szerint országunk kiváló földrajzi adottságokkal rendelkezik, ezért esett ránk a választás. A budapesti regionális központ létrehozásával új munkahelyek jönnek létre. A cég megköszönte a magyar kormány támogatását és bizalmát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére