Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A francia rendõrség sasokat képez ki a drónok ellen

Kékes Viki

2017.02.20. 19:18

Attól félnek, hogy terrortámadásokra akarják használni ezeket a szerkezeteket.

A francia rendőrség ragadozó madarakat képez ki a drónok ellen. Abban bíznak, hogy így terrortámadásokat tudnak majd megakadályozni.

Jelenleg négy sast képeznek ki arra, hogy elkapják és hatástalanítsák a légtérben illetéktelenül repülő távirányítású drónokat. Félő ugyanis, hogy különböző terrorista csoportok arra fogják használni ezeket, az akár játékboltokban is megvásárolható szerkezeteket, hogy merényleteket kövessenek el. Szakértők szerint sasokkal leszedni a drónokat sokkal biztonságosabb, mintha kilőnék őket. A francia hatóságok az ötletet holland kollégáiktól vették.

A francia légierő tábornoka azt nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek, hogy a madarak több ezer méterről ki tudják szúrni a drónokat és hatástalanítani tudják őket.

2015-ben már okozott riadalmat azonosítatlan drón Franciaországban. Legalább öt ilyen szerkezetet észleltek átrepülni az Élysée-palota, az Egyesült Államok nagykövetségének épülete, az Eiffel-torony, az Invalidusok dómja és a Concorde tér felett. Az irányítóikat nem sikerült megtalálni. Biztonsági szakértők azóta valós fenyegetésként tekintenek a drónokra.

Egy katonai forrás elmondta a The Telegraph-nak, hogy arra tanítják a madarakat, hogy "leegyék" a drónok vázát.

Most, ha meglátnak egy ilyen szerkezetet azt hiszik, hogy étel jön ki belőle, ezért elkapják. Nem csak azt tanítjuk meg nekik, hogy megtámadják, de azt is hogy felismerjék őket."

A sasok tízszer erősebben tudnak megmarkolni valamit, mint az emberek, ezért is ideálisak erre a munkára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter kilépett a Jobbikból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Elnöke nyílt levélben kérte föl Jakab Pétert a lemondásra. Jakab válaszlevelében úgy fogalmazott: „Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”.

Zelenszkij kitiltaná az orosz turistákat Európából

Az ukrán humorista-elnök ismét vette magának a bátorságot, hogy megmondja, mi a teendője az európai országoknak.

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Ez a tél maga lesz a pokol. Igaz, nem meleg lesz, hanem hideg, de legalább sötét is. Meg szenvedős. A benézett szankciós politika hatására Európában az összes grafikon elkezdett függőlegesen felfele emelkedni. Kár, hogy ezek olyan grafikonok, amelyeknél nem célszerű növekedést észlelni. Az infláció az egekben, az üzemanyagárak sosem voltak ilyen magasak, a rezsiköltségekről pedig sírás nélkül beszélni sem lehet. Ilyen körülmények között kisebb csoda, hogy egyáltalán az átlagfogyasztásig meg tudjuk tartani a rezsicsökkentést. De az emberek mintha nem lennének tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. Az egy dolog, hogy nem tudják majd kifizetni az óriási rezsiszámlákat és az energiacsapda miatt áramszüneteket is kockáztatnak, de mi lesz a gazdasággal? A recesszió elkerülhetetlen. Mi lenne, ha egyszer megérnénk azt, hogy Európa nem világhatalmi erők közé pozicionálja magát, hanem kiáll a saját jól felfogott érdekei mellett? Amíg viszont olyan vezetők állnak az EU élén, akik megelőzni nem tudják a bajt, okozni viszont annál inkább, addig ez csak lázálom marad.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére