Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

9 hónap a tengeren egy csónakban, ráadásul budi nélkül

Nagy Gábor

2016.01.25. 21:49

Hétfõ reggel ért partot az a 4 brit nõ, akik San Franciscótól egészen Ausztráliáig majdnem 14000 kilométert eveztek egy csónakban.

A négy brit nő, Laura Penhaul, Natalia Cohen, Emma Mitchell és Meg Dyos 9 hónappal ezelőtt indult el San Franciscóból, hogy a Csendes-óceánt átszelve, vagyis átevezve az eljussanak az ausztráliai Cairns városába.

Csónakjukban a hét minden napján eveztek, két turnusban, egymást felváltva. A hölgyek a túrájuk alatt semmiféle támogatást nem kaptak – ráadásul még WC sem volt a csónakban; a 9 hónap alatt pedig mindössze kétszer álltak meg: először Hawaii szigetén, majd nem sokkal később Szamoa-szigetén, hogy pótolják készleteiket, illetve azért, hogy a kisebb karbantartásokat elvégezhessék a csónakjukon.

Figyelemre méltó vállalkozásukkal a hölgyek lettek a világon a legelsők, akik 4 fős legénységgel átevezték a Csendes-óceánt. Ráadásul mindezt megdöbbentően kevés szakasz (3) alatt tudták teljesíteni.

A hölgyek akciójuktól azt remélik, hogy az általuk támogatott két brit jótékonysági alapítvány – a Walking With the Wounded és a Breast Cancer Care – bevételei ezek után megugranak.

(CNN)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére