Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mérõ László: "Messze alatta van az ingerküszöbömnek a Zsidó Olimpia!"

Horváth Zsófia

2019.03.24. 10:38

Mérõ Lászlót, az ELTE Pszichológiai Intézetének professzorát kérdeztük arról, mit gondol a Maccabi Játékokról.

Hazánk legnagyobb multisport-eseményének, a Maccabi Európa Játékoknak Budapest ad otthont. A Játékok azonban nemcsak a sportról szól, hanem a kultúráról is. A nem zsidók közelebb kerülhetnek a zsidókhoz és kultúrájukhoz, a zsidók pedig a Játékokon keresztül is üzennek: Itt vagyunk, jelen vagyunk! Mérő Lászlót, az ELTE Pszichológia Intézetének professzorát kérdeztük, mit gondol a Maccabi Játékokról, kint lesz-e az eseményen és van-e kedvenc sportolója. Nem várt választ kaptunk a matematikus-filozófus professzortól. 

HZs: Idén Budapesten rendezik meg a Maccabi Európa Játékokat. Kint leszel valamelyik versenyen?

Mérő László: Messze alatta van az ingerküszöbömnek a Zsidó Olimpia. Nagyjából annyira érdekel, mint az albán focibajnokság. Azt se nézem, akkor a Zsidó Olimpiát miért nézném?

HZs: Például a közösségvállalás miatt. Amellett, hogy multisport-eseményről van szó, kulturálisan is jelentős az esemény.

Mérő László: Miért fontosabb egy Zsidó Olimpia, mint például egy holland? Ebben a kérdésben Radnóti Miklóssal értek egyet: Õ is azt mondta, amikor ilyen zsidóspecifikus eseményre hívták, hogy

nem a zsidók között akar a legjobb lenni, hanem a magyarok között.

HZs: Akkor biztosan nem veszel részt, se a kulturális, se a sporteseményeken?

Mérő László: Erre egy klasszikus viccet tudok idézni: „Kohn hazamegy és az ágyában találja a feleségét barátjával, Grünnel. Mire Kohn megszólal: Nahát Grün, ezt nem gondoltam volna rólad. Nekem kötelességem, de neked?!” Szóval neked kötelességed, de nekem nem. Nem is fogok kimenni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére