Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aki nélkül ma nem lenne magyar Maccabi-csapat: Michael Kevehazi

Horváth Zsófia

2019.03.31. 09:00

A Maccabi Játékok hõse, akinek az egész zsidó sportvilág hálás lehet.

A budapesti születésű Michael Kevehazi gyerekkora a túlélésről szólt, 1947-ben hagyta el szülőföldjét, amikor alig tizenöt évesen Angliába emigrált családjával. Miután unokatestvére bevezette a londoni Maccabi-világba, hamar a szervezet vezetőjévé vált, 1965-ben már ő vezette a brit delegációt a VII. Maccabi Világjátékokon.

Kevehazi a sport mellett építette civil karrierjét is: könyvvizsgálást tanult, ami újabb szállal kötötte szülőföldjéhez, ugyanis a világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló cégének lett hazai igazgatója.

Michael Kevehazi az 1960-as évek végén már négygyermekes családapa volt. Ekkor döntött úgy, hogy feleségével alijáznak, vagyis letelepednek Izraelben. Itt a Maccabi szervezőbizottságának tagjaként tevékenykedett, majd ő lett a Világjátékok pénzügyi vezetője. A ’80-as évek végére a Zsidó Olimpia vezetője lett, de magyar gyökereiről még ekkor sem feledkezett meg:

lehetővé tette, hogy hosszú kihagyás után a magyar zsidó sportolók is részt vehessenek a Világjátékokon, ráadásul ingyen.

Haláláig ő volt a Maccabi Vívó és Atlétika Klub (VAC) tiszteletbeli elnöke. A magyar Maccabi csapat újraalakulásában is nagy szerepet játszott. Kevehazi támogatásával és iránymutatásával alakult újjá a klub 1989-ben, dr. Gonda János vezetésével. Még ebben az évben a Maccabi VAC, a Maccabi Világszövetség tagja lett. 

A Maccabi VAC tiszteletét és háláját jelzi, hogy megalapították a Michael Kevehazi-díjat, amit az év legjobb sportolója kap az egyesületben. Eddig Keresztúri Hanna és Nagy Orsolya volt díjazott, előbbi karatéban, utóbbi a női tornasportban ért el sikereket.

Kevehazi a magyar Maccabi-csapat újjáélesztése mellett a Maccabi Játékok nemzetközi profiljának modernizálásába is energiát fektetett.

Michael Kevehazit bátran nevezhetjük a Maccabi Játékok hősének, nélküle ugyanis aligha számolhatnánk magyar sikerekkel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

Emlékszünk jól: a baloldal következetesen kitartott amellett, hogy nem politikai, hanem szakmai okokból tartotta vissza Brüsszel a Magyarországnak járó összeget. Aztán a napokban a Szabad Európa cikkéből kiderült, hogy mégis. A gyerekek szexuális befolyásolása miatt történhetett mindez. Tehát politikai okokból, amit Orbán Viktor mai rádióinterjújában meg is erősített.

A magyarok úgy látják, hogy Ukrajna jobban járna a béketárgyalással a háború folytatása helyett

A magyarok döntő többsége (70 százalék) szerint inkább a béketárgyalások állnának Ukrajna érdekében, nem pedig a háború folytatása – derül ki a Nézőpont Intézet aktuális kutatásából. Politikai hovatartozástól függetlenül, minden társadalmi csoportban többségi álláspont, hogy az ukránok érdekében állna a béketárgyalások megkezdése.

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

Miután a marokkói válogatott vasárnap 2-0-ás győzelmet aratott Belgium felett, a többed-generációs marokkói hátterű, ám már belga állampolgárságú bevándorlók lángba borították Brüsszelt és tűzijátékot lőttek a rendőrökre. A fősodratú médiumok szokásos valóságtorzító beszámolói szerint a vandalizmusért a „marokkói szurkolók” tehetők felelőssé, ami akár igaz is lehetne, ha a világbajnokság Belgiumban lenne és nem Katarban. Ráadásul érdekes módon hasonló eseményekre került sor a szintén nagylétszámú marokkói populációval rendelkező hollandiai Rotterdamban is. Szóval az egyetlen lehetséges magyarázat, hogy a progresszívok által néhány éve még vehemensen tagadott és „szélsőjobboldali fantazmagóriának” titulált párhuzamos társadalmak integrációra képtelen bevándorlói állnak az erőszakos cselekmények mögött. De miért lepődik meg azon bárki, hogy az erős etnikai-vallási-kulturális identitással rendelkező bevándorlók nem akarnak beilleszkedni olyan nyugat-európai országokba, amelyek minden eszközzel saját kultúrájuk, szokásaik és történelmük felszámolásán munkálkodnak? A multikulturalizmus az identitásnélküli Európában egyetlen dologra képes: folyamatos feszültségforrást generálni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére