Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Weberék már ki is találták, hogyan büntetnék a "renitens" tagországokat

Nagy Gábor

2019.03.17. 19:28

Felháborító!

Tekintélyes jogászokból, a tagállami legfelső bíróságok és alkotmánybíróságok, illetve az Európai Unió Bírósága egykori tagjaiból álló független testületnek kellene ellenőriznie a jogállami elvek érvényesülését az Európai Unió tagállamaiban Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti (EP-) választási csúcsjelöltje szerint.

Weber és barátja, a német szövetségi alkotmánybíróság korábbi bírája, Udo di Fabio egy lap hasábján közölték közös "tervüket".

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung lapban megjelent írás szerint 9 tagból állna a testület, feladatuk pedig az lenne, hogy kétévente, valamennyi EU-tagállamról készítsenek jogállamisági jelentést. Csakúgy mint annak idején Tavares, manapság pedig Sargentini.

A testület vizsgálná a bíróságok függetlenségét, a korrupció veszélyét, és a szabad sajtó működését. Ha például Weber anyaországát, Németországot nézzük, van mit vizsgálni az általa megálmodott testületnek. Mondjuk a szilveszteri, kölni erőszakesemények kapcsán.

Visszatérve azonban Weberék ötletére: a testület sárga lapot mutatna fel annak a tagállamnak, ahol megvan a gyanúja annak, hogy sérül a jogállamiság. Az Európai Bizottság (EB) ebben az esetben elindíthatná a jogállamisági eljárást. (Ugye ezt ez idáig az európai, migránssimogató baloldal erőltette, most már a Néppárt is beállt a sorba. Gratula!) Piros lapot pedig azoknak a tagállamoknak mutatnának fel, ahol a jogállamiság komolyan sérülne. (Hogy ennek mi lenne a módszertana, fontos kérdés, hiszen a Freedom House is úgy alakítja jelentéseit, ahogy azt a Soros-hálózat érdeke kívánja.) Ez esetben az ügy az Európai Unió Bírósága elé kerülne, az EB pedig szankciókat javasolna az Európai Parlamentnek, és a tagállami állam-, illetve kormányfőket összefogó Európai Tanácsnak (ET) arra az esetre, ha az Európai Unió Bírósága elmarasztalja az adott tagországot.

Ezeket a büntetőintézkedéseket csak az EP vagy a tanács többségi, adott esetben minősített többségi döntésével lehetne megakadályozni. Ilyen döntés hiányában a szankciók a bíróság ítéletének kihirdetése után automatikusan életbe lépnének.

Milyen szankciókat kaphatnak a "renitens" államok?

EU-támogatások megvonása (korábban Matteo Renzi baloldali exkormányfő is ezt dobta be).

A hitelminősítő intézetek országjelentéseivel párhuzamba vonva a "független jogi elemzői tanács" nyilvános jelentései a "jogállamisági hitelképesség" megállapítására szolgálnának,

és ez a hitelképesség lenne a feltétele az EU-s támogatások maradéktalan kiutalásának."

E "jelentések" alapján a strukturális támogatási alapokból járó támogatások egy részét vagy egészét vissza lehetne tartani.

Ma már szinte semmi nem választja el a jobboldali értékeket "valló" Európai Néppártot a migránssimogató baloldaltól. #KöszWeber

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére