Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vuhan az új Csernobil?

Fodor-Horváth Zsófia

2020.02.04. 09:47

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Kína ugyanúgy hazudik a fertőzöttek számáról, mint a szovjet állam a csernobili katasztrófáról.

Bár a Kínából terjedő koronavírus Magyarországon még nem okozott fertőzést, mégis óriási a hisztéria körülötte. Itthon jelenleg nagyobb veszélyt jelent az influenzajárvány, ami szintén komoly szövődményeket okozhat és végzetes kimenetelű is lehet, ám egyre nyilvánvalóbb: Kína sem kommunikál túl őszintén a vírushelyzetről.

A járvány gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartományban a halálos áldozatok száma 64 volt hétfőn, ezt az adatot a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság kedden tette közzé. Ezzel eddig a járvány miatt elhunytak száma a tartományban 414-re emelkedett, míg az összes ott diagnosztizált fertőzötté 13 522-re. A WHO már kihirdette a globális egészségügyi vészhelyzetet, koronavírussal fertőzött betegeket ugyanis már Európa-szerte is regisztráltak, először Franciaországban, majd Németországban, a bajor tartományi egészségügyi minisztérium hétfő késő este kiadott közleménye szerint a legújabb fertőzött a Webasto nevű autóipari beszállító cég munkatársa. Így egy nap alatt két fővel emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Németországban, ahol eddig tizenkét fertőzöttet regisztráltak. Már Hongkongban is volt halálos áldozata a koronavírusnak, egy 39 éves férfi helyi idő szerint kedden reggel hunyt el a hongkongi Princess Margaret Kórházban. A halál oka váratlan szívleállás volt.

Sokan viszont kételkednek a kínai kormány adataiban, elképzelhető, hogy sokkal több áldozat van, mint amennyit elismernek. Egyre több videó és arra utaló cikk jelenik meg a járványhelyzetről, hogy a kínai kormányzati kommunikáció torzítja az adatokat. Hogy mi az igazság, azt valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, reményre ad okot viszont, hogy egyre jobban haladnak az ellenszer kifejlesztésével.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére