Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Volt idõ, amikor Izrael megszûnését propagálta a Soros-egyetem

888.hu

2017.04.05. 17:58

A nyugat-európai elit Izrael-ellenességében tetten érhetõ antiszemitizmusról már többször írtunk itt a 888-on. A migrációs válság után elérkezik a potenciális muzulmán szavazók megszólításának az ideje is, mely a hagyományos baloldali értékrendként elkönyvelt filoszemitizmus vesztét fogja okozni. Közvélemény-kutatások és statisztikai adatok alapján megállapítható, hogy az Európába beáramló migránsok antiszemitizmusa sokkal mélyebben gyökerezik, mint a hagyományos szélsõjobboldali szubkultúrákban megfigyelhetõ zsidóellenesség.

A nyugat-európai elit Izrael-ellenességében tetten érhető antiszemitizmusról már többször írtunk itt a 888-on. A migrációs válság után elérkezik a potenciális muzulmán szavazók megszólításának az ideje is, mely a hagyományos baloldali értékrendként elkönyvelt filoszemitizmus vesztét fogja okozni. Közvélemény-kutatások és statisztikai adatok alapján megállapítható, hogy az Európába beáramló migránsok antiszemitizmusa sokkal mélyebben gyökerezik, mint a hagyományos szélsőjobboldali szubkultúrákban megfigyelhető zsidóellenesség. Az ilyen szintű szellemi és politikai alvilág meghonosításában több százezer migráns segédkezik. 

Az „európai elit” – itt elsősorban az angol, francia, svéd, holland egyetemeken tanító professzorok, társadalomtudósok, újságírók tömkelegére kell gondolni – hagyományosan bevándorláspárti és Izrael-ellenes. Szociológiai kutatások szerint a nyílt antiszemitizmus vállalhatatlansága miatt inkább úgy fordulnak Izrael ellen, hogy hangsúlyosan a palesztinok mellett foglalnak állást.

A nyitott társadalom eszmeiségét hirdető Közép-európai Egyetem (CEU) a múltban teret adott közismert Izrael-gyűlölő, a zsidóellenes erőszakot támogató arab tudósnak. A „Palesztinával” való szolidaritásról, Joseph Massad, a Columbia Egyetem modern arab politika professzora 2015-ben a gender tanszék vezetőjének a meghívására tartott előadást, a "CEU Students for Justice in Palestine” Facebook-csoport legnagyobb örömére. Massad professzor, az „Electronic Intifada” című internetes, Izrael-ellenes, uszító kiadvány szerzőjeként szerzett hírnevet magának. 

A Tett és Védelem Alapítvány aggodalmának hangot is adott, hiszen a CEU vezetése Massadot is egy demokratikus, az emberi jogokat tisztelő társadalom intellektuális forrásának tartja, miközben a professzor a „cionista gyarmatosító vállalkozás végét” hirdeti, Izraelt a mai napig „kolonialista, rasszista apartheid államnak” írja le, megszüntetését a közel-keleti béke fő feltételének látja. Bármiféle béketárgyalást „megalkuvásnak” tart, az Izrael elleni erőszakot legitimálja. Írásaiban, pamfletjeiben gyűlöletet kelt a zsidók és a zsidó állam ellen, eleve el sem ismeri a zsidóság jogát a nemzetépítésre, egy önálló állam fenntartására.

Hangsúlyozni kell, hogy az ő tevékenysége nem az izraeli kormány politikájának bírálatára irányul, amihez természetesen mindenkinek joga van. Még csak nem is Izrael állam törvényeit és működését kritizálja, ami szintén része lehet egy kritikai diskurzusnak. A CEU vendége Izrael eltüntetését tartja kívánatosak – jegyezte meg a zsidó jogvédő szervezet.

Miről tartott eladást a CEU-n

Joseph Massad zárt körű előadásán elmondta: Izrael olyan "gyarmatosító, apartheid entitás", amelynek nincs helye Közel-Keleten, mert a mai zsidó állam teljes egészében "a palesztinoktól elrabolt földön" alakult meg 1948-ban. Massad szerint a palesztinok nagyot hibáztak, amikor feladták a fegyveres harcot a cionistákkal szemben, amit a 70-es években Jasszer Arafat vezetésével megkezdtek.

A Vigyázó blog már akkor felhívta a figyelmet a CEU által meghonosított kettős mércére. A CEU védőernyőt nyújt a vendégelőadójának, hogy a nyilvánosság kizárásával az egyetemen szabadon, tanszéki előadóban hirdethessék az Izrael elleni terror és erőszak jogosságát, miközben a katedráról a polkorrekt emberi jogi szöveget mondja a hallgatóknak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A BBC megvédi a szerkesztőségét a transzlobbival szemben

A BBC megvédi a szerkesztőségét a transzlobbival szemben

Az LMBTQ-imádóknak most éppen az a bajuk, hogy a BBC megírta, hogy a „ciszleszbikusokat” rendszeresen zaklatják a transznemű leszbikusok.

A kérdésért kitiltás jár Brüsszelben

A kérdésért kitiltás jár Brüsszelben

Kérdezni mertem, ezért kitiltással fenyegetett meg az Európai Parlament. Azok tiporják sárba a sajtószabadságot, akik állandóan aggódnak érte.

Márki-Zay és Gyurcsány a migráció korlátozása helyett a befogadást hangsúlyozza

A baloldal régóta elkötelezett a nyílt társadalom eszméje mellett, és ebben kulcsszerepe van a bevándorlás ösztönzésének – áll a Századvég Alapítvány elemzésében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Már a dinókkal riogat az ENSZ

Már a dinókkal riogat az ENSZ

Szintet lépett a klímaváltozástól való félelem az ENSZ-ben.

Az USA kiadta az első „nem bináris” útlevelet

Az USA kiadta az első „nem bináris” útlevelet

Lassan elérkezik az idő, amikor a társadalom egy szűkebb rétege kedvéért – amely felháborodva kéri ki magának a „hölgyeim és uraim” kollektív megszólítást a repülőn vagy éppen egy színházi előadáson ülve – szabnak majd át minden olyan formális üdvözlést és szokást, amely egyébként az alapvető tisztelet kimutatására (is) használatos.

A Telex megint lódított – ki csodálkozik?

A Telex megint lódított – ki csodálkozik?

A Tankcsapdának esett neki a Telex, de lyukra futott. Fejes Tamás, a zenekar oszlopos tagja válaszolt a baloldali sajtóorgánumnak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére