Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vita Orbánnal? Márki-Zay mintha a politika szemétdombjára készülődne

Horváth K. József

2022.01.17. 15:20

Márki-Zay Péter baromira magabiztos. Teljességgel kizárja, hogy másfajta eredmény is bekövetkezhet a választáson, mint ami neki kedvez. Azt mondja ellentmondást nem tűrően, „hogy április 3-án Orbán megy, a változás jön.”

Hallottunk már ilyen magabiztos kijelentéseket Vona Gábortól is, aki egyenesen kétharmadot vizionált a Jobbiknak olyannyira, hogy ellenkező esetben még a lemondását is felajánlotta. Aztán nem győzött szélsebesen csomagolni.

A legutóbbi választás napjának delén pedig Karácsony Gergely attól sem riadt vissza, hogy sajtótájékoztatón fenyegesse meg Áder Jánost, nehogy kormányalakítási megbízást merjen adni Orbán Viktornak, mert akkor bizony jujj, jujj. Szegény Áder biztos nagyon reszketett, de mégis megadta, mert a kétharmaddal győző Orbán Viktor estében egyszerűen nem tehetett mást.

Szóval Márki-Zay, akin egyre jobban láthatók Gyurcsány vastag pórázának csillogó mintái, s ezért a hétvégén már szokásos videós agymenését sem adhatta elő Simon András sajtós kontrollja nélkül nélkül, ettől függetlenül még magabiztosabbnak igyekezett mutatni magát, mintha tényleg önálló személyiség lenne.

Ezért hívhatta ki ellentmondást nem tűrő módon televíziós vitára Orbán Viktort. Mintha nem ő lenne az a nyúl, aki viszi a puskát vagy az a szúnyog, aki fújja a chemotoxot, netán az a malter, aki falhoz csapja a kőművest. Pedig nagyon is ő az.

Ezt írta: „Az emberek, legyenek kormánypárti szavazók vagy ellenzékiek, megérdemlik, hogy meghallgathassák azt, aki a következő négy évben Magyarország miniszterelnöke kíván lenni, ezért vitára hívom Orbán Viktort.” Néhány órával később pedig ugyancsak Facebook oldalán úgy elkezdte gyalázni Orbán Viktort, mint aki biztos abban, hogy itt nem lesz semmiféle vita kettejük között.

Egyébiránt nem is lehet, mert tudjuk, hogy a baloldalon belül is Márki-Zay a nyúl, aki viszi a puskát, hiszen a lapokat Gyurcsány Ferenc nagyfőnök osztja. A kommunikációs pórázt is ő akasztotta a nyakába, s nem fordítva. Tehát a Kapitány csak szeretné magát úgy beállítani, mint aki egy szinten áll Orbán Viktorral, ergo jogos az ő vitafelkérése, ám ez nagyon nem így van. Neki még sokat kell lépkednie a politikai szamárlétrán, hogy egyáltalán Orbán bokájáig felérjen.

Persze, a lelke mélyén tudja ezt ő maga is. Már ha van neki egyáltalán lelke. Netán az elhunyt maffiafőnök temetési beszédéhez hasonlatosan él vele, akiről azt mondták, hogy tiszta lelkiismerettel halt meg, mert sohasem használta. Talán éppen ezért kezdett el néhány órával ugyancsak a Facebookján kígyót-békát kiabálni a kormányfőre az elszabadult árakról, a magas járvány miatti halálozásról, s a nagyon vicces farhátkormányzásról.

Mindarról, amiről külön-külön pontosan tudja, hogy nem igaz, hogy eleve valótlanság, s ezekkel vádolná Orbán Viktort, aki ezeket legfeljebb visszautasíthatná. Ami pont elég lenne Márki-Zaynak, mert ő a vitában nem tájékoztatni akarná a szavazókat a baloldal emberbarát jövőképéről, olyan ugyanis nincs nekik, hanem az újbóli gyűlöletkeltés színtereit keresve kiváló alkalomnak érezné, ha ez ügyben szemtől szembe állhatna Orbán Viktorral.

Tudjuk jól, állt már vele szemben gazdája, Gyurcsány Ferenc is, aki a gyógyszerfelírási díjat ellenző Fidesz kampány visszavonására kérte a kamerák előtt Orbán Viktort, mondván, hogy az nem igaz. Aztán – hogy hogy nem – igaznak bizonyult, hiszen a Böszme zokszó nélkül bevezette a vizitdíjat, a kórházi napidíjat 2007-ben.

Orbán Viktor amúgy is eleget vitázik a baloldallal az Országgyűlésben és válaszol a lakájmédia olyan halásosan komolyan feltett kérdéseire is, mint amit a HVG újságírója kérdezett Gulyás Gergelytől a Kormányinfón. „Miniszter úr! Mi az a házisertés? Bocsánat nem tudom, és lehet, hogy más sem” kérdezte azzal a felhanggal, hogy most nevetségessé akarja tenni a válaszolót. – Sertéshús – hangzott a lakonikus válasz

A fagyi tehát visszanyalt. A HVG egycsapásra nevetségessé vált újságírójának esete olyan, mint cseppben a tenger. Olyan szánalmasan megmosolyogtató, mint Márki-Zay felkérése a miniszterelnökhöz tévévitára. Röhög rajta a fél ország.

Berkesi András ezt így fogalmazta meg: „Ha az ember eladja a lelkét az ördögnek, ne legyen finnyás”. Vona Gábor és KariGeri után jó, ha ő se lepődik meg azon, hogy április 3-án nem biztos, hogy az megy és az jön, akit oly magabiztosan ő vizionált.

Nyílt titok, a politika szemétdombjára nem kell belépőt váltani. Sőt, még zsidózni sem kell hozzá.

Márki-Zay és a kommunikációs „póráz” szerepében Simon AndrásFotó: mandiner.hu

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére