Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vita: árnyék vetülhetett a függetlenség szobrán billegő koronára

Horváth K. József

2021.07.30. 14:05

Előrebocsátom, semmi bajom Kukorelly Endrével, az íróval, a közéleti megmondóemberrel, a jeles értelmiségivel.

 

A rosszindulat, amit legutóbbi cikkem kapcsán feltételez rólam, nyomokban sincs bennem iránta. Hiába írja személyes reakciójában, hogy érdekli a „rosszindulat természetrajza”, magyarázattal nem szolgálhatok, mert amint mondtam, egyáltalán nem érzek ilyet. Sőt, még meg se bántott, amit szintén érdeklődve kérdez.

Pontosabban engem személy szerint nem. Ám mivel egy újságíró többnyire egy elvközösséget képvisel, amit a mérhetetlenül függetlenobjektív haladókkal ellentétben a 888-nál emelt fejjel felvállalunk, azt nehezményeztem, hogy Kukorelly látszólagos függetlenségével, a pártoktól való egyenlő távolság tartásának mímelésével a baromira objektív értelmiségi szerepében tetszeleg. Pedig a nyilatkozatai ezt aligha támasztják alá. Ily módon félrevezeti a nézőközönséget, amire egy értékrendjét fölvállaló újságírónak kötelessége figyelmeztetni a nagyérdeműt. (Csak halkan jegyzem meg, hogy a nagyon független Kukorelly a közelmúltban beállt Karácsony 99 Mozgalmába. Pont.)

Az apropót a cikkhez az adta, hogy Kukorelly az Európa-bajnokságon együtt szurkolt a Puskás Arénában Karácsony Gergellyel, amiről fényképet is közzétettek.

Kukorelly azt írja, hogy nem véletlenül volt Karácsony Gergellyel a meccsen, „hanem mert a barátom 12 éve”. Hozzátette, „de ha a Viktor hív, is mentem volna”. Ezzel azt is sugallva, hogy neki akár „Viktor” is a barátja lehet.

Kérdés, lehet-e a kormányfő Kukorelley barátja, ha – a német–magyar meccs kapcsán, amikor úgy volt, hogy szivárványszínűre fényfestik a németek az Allianz Arénát, ami a gyermekvédelmi törvény kapcsán része lett volna a Magyarország elleni összehangolt nemzetközi támadásnak – a baromira objektív Kukorelly az ATV A nap híre című műsorban így kommentálta az ügyet: „Nem dőlök dugámba, ha nem lesz kivilágítva, és ha ki lett volna világítva, akkor sem dőlnék dugámba.” A nagyon objektív megmondóembert tehát az sem zavarta volna, ha Magyarországot teljesen alaptalanul jogi köntösbe burkolt ideológiai támadásnak teszik ki a stadion kivilágítása miatt. És az sem zavarta volna, ha Magyarországot teljesen alaptalanul homofóbnak nyilvánítják.

Azt is a műsorban mondta, hogy „El kell kezdeni valakinek normálisnak lenni. Jó, mondjuk én a Fidesztől egyáltalán nem várom ezt. Mindig elcsodálkozom a hamisságon, a hazugságon.” És ezt is: „[A Fidesz] ki akarja tolni a baloldali szavazókat, hogy ne drukkolhasson a magyaroknak, mert azok nem magyarok. Nettó undorító.”

Így kedveskedik egy barát „Viktor” számára, ugye?

A magát kényesen függetlennek minősítő Kukorelly saját szavainak visszaidézéséről, a Karácsonnyal való közös fényképezkedéséről szóló tájékoztatásomat minősíti üzenetében „elég aljas” cselekedetnek. Neki tehát szabad dehonesztáló megjegyzéseket tenni a Fideszre, neki szabad a barátság okán a függetlenség jegyében Karácsonnyal fotózkodni, de szerinte nekem nem szabad erről tájékoztatást adnom. Vagy ha ezt mégis megteszem, akkor alapból aljas, megbántott vagy rosszindulatú vagyok.

Hogy miért? Nem tudom. Esetleg azért, mert politikai közösségem számára is megpróbáltam felvázolni a valóságot, segítendő az eligazodásukat a közéleti vitákban, ami esetleg árnyékot vethet a függetlenség szobrán billegő koronára?

Kedves Olvasó! Ezúttal is a tényekről szóltam, illetve a körülményeket ismertettem. A döntést pedig önökre bízom.

Kerpel-Fronius Gábor, Karácsony Gergely és Kukorelly Endre a Puskás Arénában Fotó: Facebook

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

A baloldal és annak vezére nem bír leállni a választás tisztaságát és az alkotmányosságunkat megkérdőjelező hazudozással. Kövér László volt kénytelen helyre tenni Gyurcsány Ferencet, aki törvénytelennek minősítette az új, ötödik Orbán-kormányt az Országgyűlésben. A DK elnöke szerint a választás nem a népakaratot fejezte ki, mert az nem volt szabad és tisztességes. Amit ezután a házelnöktől és Dömötör Csabától kapott, azt nem teszi zsebre. Bár a fideszes reakciókra frappáns választ nem tudott adni, a Facebook oldalán azért megmutatta, mennyire kemény fából faragták.

Orbán Viktor: kiállunk Magyarország energiabiztonsága mellett

Videókonferencia keretében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Alkalmas-e az Európai Bizottság új javaslata arra, hogy az EU valóban függetlenedjen az orosz energiától?

A héten az Európai Bizottság új, az orosz energiától való függetlenedést célzó javaslattal állt elő. A tervezet erőteljesen építene a cseppfolyósított-földgázra és a megújuló energiára, de helyet kapott abban néhány, igencsak egzotikus elképzelés is, így például az, hogy minden céges autó legyen kötelezően nulla kibocsátású. Nagy kérdés, hogy a javaslat a realitások talaján áll-e és meg tudja-e oldani az energetikai gondjainkat vagy csupán egy újabb vágyálom-összesség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére