Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Videóra vette saját megerõszakolását

888.hu

2016.05.20. 18:28

Egy ausztrál mûvésznõ megrendezte saját megerõszakolását, és videót készített róla. Ezzel szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a nemi erõszakról beszélni kell.

Hatalmas botrányt robbantott ki az interneten Sophie Hewson, aki a névtelen 3 perces filmet „rendezte”. „Bob”-nak nevezi támadóját, aki természetesen álnéven szerepelt a filmben.

A filmben csak a nő arca látható, Bob-nak pedig csak a karja. A videóban a lány arcán és érzelmi kifejezésein van a hangsúly.

A 31 éves művésznő Angliában született, de jelenleg Sydney-ben tanul. Tanulmányai során rengeteg kutatást végzett arról, hogy a férfiak miért kezelik sokszor tárgyként a nőket.

A videóval azt szerette volna hangsúlyozni, hogy egy nemi erőszak során nemcsak arról van szó, hogy a lány számára ez egy nem kívánt aktus. Véleménye szerint a férfiak ezzel azt üzenik a nőknek, hogy hatalmuk van felettük. Ez egy csatatér, ahol eldől, ki az erősebb.

Sophie tudja, hogy erős reakciókat váltott ki filmjével, de szerinte ez azért van, mert a nemi erőszakot úgy kezelik, mint egy ki irtandó járványt: aki elkapta, szégyelli bevallani, a közösség pedig kitaszítja a fertőzöttet.

A mai társadalmunkban a nemi erőszak tabu, ezzel megerősítjük a szégyenérzetet és a félelmet. A legtöbb ilyen eset titokban marad, pedig ha mernénk nyíltan beszélni róla, akkor a többség elnyomhatná az elkövetőket”

– tette hozzá.

Az Igazságügyi Minisztérium és a Nemzeti Statisztikai Hivatal közös statisztikái szerint évente 85.000 nőt és 12.000 férfit erőszakolnak meg Angliában.

A Magyarországon történő esetek jelentős részét az áldozatok nem merik bejelenteni, vagy az eljárások során bizonyíték hiánya miatt ejtik az ügyet. A statisztikák alapján évente 100-150 nemi erőszakról van tudomásunk.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére