Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vicc! Szabó Tímea az alkotmányos rend megdöntési kísérletével vádolja Kövért

Horváth K. József

2021.12.02. 16:00

Ha Kabul rózsája illatozik, az sok jót nem jelent.

 

Szabó Tímea legutóbb az ATV-ben fejtette ki, hogy miért is jelentette föl a gyurcsányista koalíció Kövér Lászlót, a T. Ház elnökét. Annak a beszédnek egy része szúrta a szemét, amely bő másfél éve, 2020. február 28-án hangzott el az Alkotmányvédelmi Hivatal központjában, a nemzetbiztonsági szolgálatok fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Az adásban Szabó Tímea így idézte a házelnököt: „Konkrétan azt mondta Kövér László ezen a hangfelvételen, hogy fontosak a törvények, a jogszabályok, de egy ilyen válsághelyzetben – amit felvázolt – sokkal fontosabb a lojalitás. A lojalitás a főnökeikkel szemben és az állammal szemben. Ez elhangzott, ez a mondat. Ez azt jelenti, hogy Kövér László azt mondta a titkosszolgálatok vezetőinek, hogy ne foglalkozzatok a törvényekkel, sokkal fontosabb, hogy nekünk engedelmeskedjetek. Ez azt jelenti, Kövér László azt mondta, hogy fel lehet számolni a többpártrendszert. Konkrétan bűncselekményre szólította fel a titkosszolgálatok vezetőit, a többpártrendszer felszámolására. Gyakorlatilag az alkotmányos rend megdöntésére tett kísérletet.”

Az már önmagában is szép, hogy a hírekben ez úgy szerepelt, hogy beszéde miatt Kövér László ellen tettek feljelentést. Mint ahogy a házelnököt emlegették a témában tartott sajtótájékoztatón is. Aztán amikor hivatalos útra igyekeztek terelni a dolgot, mintha inukba szállt volna a bátorság. Arról beszélnek, hogy a beadványt nem Kövér László, hanem ismeretlen tettes ellen szövegezték meg.

Pedig Szabó a televízióban is elismételte, hogy szerinte mit mondott a házelnök a lojalitásról. Arról, hogy nem a törvényeknek, hanem a főnöküknek kell engedelmeskedni, meg hogy felszólította a a titkosszolgálatok vezetőit a többpártrendszer felszámolására. Finoman szólva fura elképzelés. Olyan Szabó Tímeához illő. Amiből természetesen egy szó sem igaz.

Sőt, éppen az ellenkezője felel meg a valóságnak. A házelnök ugyanis kifejezetten aláhúzta beszédében, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok mai és leendő vezetői, munkatársai számára mit nem szabad jelentenie a lojalitásnak. Kövér László: „Az önök szakmájában a lojalitás nem eszmei nézetazonosságot kell jelentsen a politika képviselőinek egyik vagy másik táborával. Az önök számára az operatív munka elvégzésének szakszerűsége és jogszerűsége jelenti a lojalitást az elöljárójukkal, az államukkal és a nemzetükkel szemben.”

Magyarán szó sincs arról, hogy a főnököknek kellene megfelelniük, szó sincs arról, hogy figyelmen kívül kell hagyni a törvényeket. Arról viszont szó van, hogy a lojalitásnak a titkosszolgálatoknál a szakszerűséget és a jogszerűséget – azaz a törvényeket – kell szolgálnia.

Épp az ellenzéki napi sajtó zászlóshajója, a Népszava írt arról, hogy Kövér beszédével szemben nem lehet jogi eljárást indítani, mivel a beszéd „láthatóan patikamérlegen kiporciózott”. Nincs szó tehát „kilövési engedélyről” az ellenzékre, amit korábban akartak ráhúzni a szövegre. Senki senkivel nem akar leszámolni. Az a szolgálatok kizárólagos feladata, hogy erősítsék a haza biztonságát, védelmét.

Hogy a többpártrendszer felszámolása ezek után hogy jutott Szabó Tímea eszébe, az rejtély. Pontosabban talán mégis van rá megfejtés. Nem kizárható ugyanis, hogy egyszerű médiaeseményt akartak belőle csinálni, hogy fölhívják a választók figyelmét, a balos koalíció – bár egy hónapja nem nagyon ad életjelt magáról – létezik, és továbbra is ugyanúgy gyűlöli a rendszert, mint eddig.

Kéretik vele együtt gyűlölni továbbra is, és áprilisban Gyurcsányékra szavazni.

Ha le nem lombozódnak addig a gombaszakértő miniszterelnök-jelölt okosságaitól és Kabul rózsája illatától.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

Megjelent a Szamizdat 16

Megjelent a Szamizdat 16

A miniszterelnök új írásában az Európai Bíróság hamarosan elkészülő ítéletéről és annak hatásáról értekezett. A szamizdatot módosítás nélkül közöljük.

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Egy tanú részletes vallomást tett arról, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolt közreműködésével miként próbált vevőt találni a Városházára. Londonban pedig Bajnai és Márki-Zay tartott hosszú megbeszélést. Tízéves gyerekeket vettek fel egy LMBTQ-klubba, szüleik tudtán kívül.

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

A gyűlölet erőt ad. Sokkal több erőt ad, mint a hit, remény, szeretet. Kálmán Olgáról jutott eszembe ez a bölcsesség, aki úgyis mint egykori baromira függetlenobjektív műsorvezető, elment egykori munkahelyére, az ATV-be és tíz percen keresztül folyamatosan gyűlölködött.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére