Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Véleményterror a brazil legfelsőbb bíróságon Jézus homoszexualitása ügyében?

Horváth K. József

2020.01.10. 11:50

Jézust lehet meleg férfiként ábrázolni a Netflix internetes médiaszolgáltató kínálatában, döntött a brazil legfelsőbb bíróság, felülbírálva ezzel az egy nappal korábban megszületett bírósági döntést, amely szerint a médiaszolgáltatónak törölnie kellett volna programjából az istenkáromló Krisztus-filmet. A készítők egyébként alig egy hónapja kaptak Emmy-díjat egy olyan munkájukért, amely Jézus és apostolai utolsó vacsora utáni másnaposságáról szól.

Nemzetközi hírügynökségek beszámolója alapján az MTI közölte, szerdai végzésével egy Rio de Janeiró-i bíró, bizonyos Benedicto Abicair egy hazai katolikus szervezet petíciójára válaszolt, amely szerint „katolikusok millióinak a becsületét” sértette meg a Krisztus első megkísértése című film műsorra vétele a karácsonyi ünnepi szezonban.

A produkciót készítő riói Porta dos Fundos filmcég központját már karácsony előtt gyújtópalackos támadás érte a vígjáték miatt. Abicair közölte:

A film kárt okoz egy olyan társadalomban, amely jórészt keresztény.

Erre reagálva a Netflix csütörtökön panaszt tett a legfelsőbb bíróságnál a döntés miatt, azt állítván, hogy a riói bíró a félelemkeltés eszközével el akarja hallgattatni a vígjátékokat készítő brazil csoportot.

A Netflix „műalkotása”

Erre Dias Toffoli, a legmagasabb fokú bíróság elnöke közölte: a Netflix továbbra is sugározhatja Brazíliában a filmet, mert a szólás szabadsága alapvető jog egy demokráciában.

A szatíra nem tud ártani a brazilok keresztény hitének, nincs olyan mágikus ereje, hogy tönkretegye a több mint kétezer éves keresztény hit értékeit

– jelentette ki végzésében.

A december 3-án bemutatott „komédia” leginkább a 200 milliós lakosságú, mélyen katolikus Brazíliában háborította fel a nézőket, onnan indult ki az az online petíció, amelyet a change.org oldalon eddig már 2 millióan írtak alá.

A Twitter Ads információi szerint Jair Bolsonaro brazil elnök, aki saját bevallása szerint „büszke homofób”, az év elején több olyan készülő film támogatását is megvonta, amelyek homoszexuális témát dolgoztak fel. Az elnök fia pedig nemrégiben Twitter-bejegyzésében „szemétnek” nevezte a Porta Dos Fundos alkotását, majd közölte, hogy a készítők nem képviselik a brazil társadalmat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére