Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

VÉGRE: jön a lehûlés

Forisek Ádám

2018.08.11. 08:09

Na jó, nem csak lehûlés, de kemény felhõszakadás is: több dunántúli megyében elsõfokú riasztást is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat hajnalban.

Leírhatatlanul üdítő érzés az elmúlt napok után végre arra kelni, hogy be van borulva, és ha boltba mész, nincs az az érzésed, mintha egy ötezer fokos kemencébe lépnél be már reggel hétkor. 

A felhők pedig esőt is fognak hozni, az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Békés és Csongrád megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás veszélye miatt.

Emellett Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyére heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Szombat reggel a Dunántúl kelet részén fejlődő zivatarlánc tovább halad kelet felé, amely a Duna vonalát átlépve valószínűleg erejét veszti.

Aki tehát teheti, most szellőztesse ki a lakást, és élvezze ki, hogy végre nem fog állni a levegő. Azért figyeljünk is, mert a zivatarlánc nyomában felhőszakadás, erős vagy viharos szél mellett egy-egy helyen jégeső is várható.

Kora délutánig elsősorban a délnyugat-északkelet tengely mentén – Dunántúl középső és keleti része, Duna-Tisza köze Északi-középhegység – fordulhatnak elő még zivatarok. A nap második felében nyugat felől stabilizálódik a légkör.

A napi középhőmérséklet már inkább csak az Alföldön, főként a délkeleti tájakon alakul 25 fok felett. A hőség miatt szombatra csak Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint a maximális hőmérséklet 25-33 fok között valószínű, keleten lesz melegebb. Késő estére 20-26 fok közé hűl le a levegő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére