Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vége a Trónok harcának, indul Szeged harca

Horváth József György

2019.07.05. 11:30

Készült Szegedről egy atommenő videó, de még ennél is jobb hír, hogy Botka László 17 év után végre méltó ellenfelére talált.

Szeged születésnapjára és a nagy sikerű Trónok harca sorozat befejező évadának tiszteletére készült a következő animáció. A projekt három hónapot vett igénybe. Az animáció megalkotásához a Cinema 4D, az Octane Render és DaVinci Resolve szoftvereket használták.

Bár a videónak nincs köze a politikához, meg kell jegyezni, hogy tényleg most kezdődik a Szegedért folytatott harc. Botka László hónapról hónapra veszti el bizalmasait, az arrogáns baloldali városvezető kifáradni látszik, előfordulhat, hogy nem is indul újra a polgármesteri címét.

Botka helyzetét nehezíti, hogy 17 év után végre egy komolyan vehető jelöltet kapott Nemesi Pál személyében, aki egy igazi városépítő.

Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke csütörtökön, azaz tegnap jelentette be, hogy elindul a szegedi polgármester-választáson, mégpedig független jelöltként. A civil szférából érkező Nemesinek komoly üzleti és szakmai múltja van.

A civil jelölt programot is hirdetett, ezek voltak a legfontosabb pontjai:

  1. vadonatúj nemzetközi és hazai cégeket kíván Szegedre hozni, akiket ipari parkkal, versenyképes reptérrel és tárgyalóképes városvezetéssel csábítana a városba;
  2. a „Költözz Szegedre” programmal vajdasági és hazai munkavállalókat hívnának a városba;
  3. a „Maradj Szegeden” programmal pedig itt tartanák az egyetemen frissen végzett, jól képzett munkaerőt;
  4. már az idén csökkentené a magas parkolási díjakat;
  5. belvárosi parkolóházakat hozna létre;
  6. megépítené a harmadik szegedi hidat, amivel a jelenlegi városvezetés adós maradt;
  7. kedvezményes telek és lakásvásárlási programot alkot a szegedieknek,
  8. tömegközlekedési és parkolási kedvezményeket vezetne be a nagycsaládosoknak;
  9. a gyógyszer-házhozszállítással és segélyhívó szolgáltatással átfogó programot alkotna az időseknek.

Nemesi legfőbb célja saját elmondása szerint, hogy

Szegedből gazdasági központot csináljon, és visszaadja a város régi rangját.

 

Nemesi több szempontból is ideális aspiránsnak tűnik, hiszen a céges világból jött, de emellett szakmai kamarai tapasztalatai is vannak. Egész pontosan jelenleg is a Ferroép építőipari vállalat tulajdonosa, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Fotó: Szegedma.hu

„Nekem tényleg Szeged az első” – ezzel kezdte sajtótájékoztatóját a lokálpatrióta jelölt. Nemesi rögtön rátért arra, mi vette rá, hogy független polgármesterjelöltként álljon a nyilvánosság elé. Elmondása szerint hosszú utat tett meg idáig: korábban még hitt Botka Lászlóban, mert akkor még úgy látta, volt benne akarat.

„Sajnos úgy látom, a közel két évtizednyi polgármesterség alatt Botka elfáradt, belefásult, nincs már meg benne az erő, amely új lendületet adhatna Szegednek” – fogalmazott Nemesi, aki szerint tizenhét év ment el terméketlen, politikai konfliktusokkal. Éppen ezért az elkövetkező napokban kész bárkivel tárgyalni, akinek szintén Szeged az első. „Dolgozni jöttem. Pártcivakodástól mentesen, szakértői irányítással adjuk vissza Szeged régi rangját! Legyen Szeged az első!” – szögezte le, majd Botkára utalva azt mondta, „engem senki nem tud és nem fog dróton rángatni”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére