Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Van az a pénz: Mellár Tamás belép a Párbeszéd frakciójába

888.hu

2018.05.20. 18:30

A döntés azért is érdekes, mert a balliberális lapok azt írták két napja, hogy a függetlenként az Országgyûlésbe bejutott Mellár Tamás szinte biztosan nem fog beülni a Párbeszéd frakciójába. Úgy látszik, hogy van az a pénz.

Mint arról pénteken írtunk, még el sem kezdte a munkát, de máris megszűnt a Párbeszéd frakciója az Országgyűlésben.

A Liberálisok képviselője, Bősz Anett az MSZP-P listájáról jutott be az új parlamentbe. Itt a Párbeszéd frakciójában kezdte volna meg a munkát. A frakció öt képviselőből állt volna: Szabó Tímea, Tordai Bence és Karácsony Gergely (aki átadja a mandátumát másnak) párbeszédes politikusokból, Burány Sándor az MSZP-ből ült volna át, és végül Bősz Anett a Liberálisoktól. Bősz szerint azonban nem lett volna megfelelően képviselve a liberális értékrend, ezért kilépett. A balliberális sajtóorgánumok kiderítették, hogy ehelyett inkább elszámolási vita volt a háttérben: az MSZP lemondott elnöke, Molnár Gyula megegyezett a Liberálisokkal, hogy 60 millió forintot fizet nekik, ám az írásbeli megállapodást felrúgták, Bősz ezért kilépett. (A liberális politikus később tagadta a 60 milliót, ehelyett 5-10 százalékot emlegetett a 135 milliós frakciótámogatásból).

Bármi is volt a vita tárgya, úgy tűnt, hogy a liberalizmus elsüllyeszti a Párbeszéd hajóját. Bősz kilépése igen kellemetlen volt: ezzel a Párbeszéd frakciójának politikusai függetlenekként folytatták volna tovább, elestek volna számos pénzbeli támogatástól, bizottsági helyektől, felszólalási lehetőségektől. A sajtó pedig nem adott nagy esélyt arra, hogy a függetlenként bejutott Mellár Tamás beüljön a frakcióban, így megmentve azt. Ám vasárnap délután csoda történt.

A mai napon (2018. május 20-án) úgy döntöttem, hogy belépek a Párbeszéd párt parlamenti frakciójába"

írta Mellár Tamás a Facebook-oldalán.

"Teszem ezt azért, mert nem nézhetem tétlenül, hogy az ellenzék egyetlen összefogási kísérlete is meghiúsuljon. Egyesek felelőtlen döntése miatt olyan helyzet alakult ki, amelyben nem maradhatok passzív, hanem tevőlegesen segítenem kell az ellenzéki pártok együttműködését" – írta Mellár a saját szerepéről. Kiemelte azt is, hogy Karácsony Gergelyt a kampány során tanácsadóként támogatta, így a köztük levő jó viszony is amellett szól, hogy segítse ki a frakciót.

Mellár leírta, hogy egy olyan szerződést írt alá, amely szerint rá nem vonatkozik a frakciófegyelem: "a hozzászólásaimban és a bizottsági munkában ugyancsak szabad kezet kapok". Érdekesség, hogy Bősz Anett egyik legfontosabb kritikája is erre vonatkozott: őt is a frakciófegyelem hiányával kecsegtették, majd kiderült, hogy előzetesen be kell mutatnia felszólalását a frakcióvezetőnél.

Mindenesetre nem kell sok idő, hogy Mellár az ellenzéket, köztük az MSZP-t is kioktassa a parlamentben. Meglátjuk, hogy milyen hosszú ideig fog tartani ez a gyümölcsöző kapcsolat.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Három hajózási szabályt is megszeghetett a Viking kapitánya

Három hajózási szabályt is megszeghetett a Viking kapitánya

A május 29-i budapesti hajókatasztrófa vizsgálata során felvett tanúkihallgatási jegyzőkönyvek arról árulkodnak, hogy nemcsak az előzésre vonatkozó hajózási szabályokat, hanem a vízen való találkozás, illetve a hajóútvonalak keresztezésének a szabályait is megsérthette a Viking Sigyn kapitánya.

Hatalmas a sivalkodás Trump karcos tweetje miatt

Hatalmas a sivalkodás Trump karcos tweetje miatt

A bevándorláspárti demokraták visszatértek az ősi stratégiájukhoz: rasszizmussal vádolják Trumpot.

Tuti negyeddöntős a férfi vízilabda-válogatott

A spanyolokat is letudta Märcz Tamás együttese.

Egy tucat migránst fogtak Szegeden

Egy tucat migránst fogtak Szegeden

Sűrű két nap áll a magyar rendőrök mögött.

Márki-Zay könyve még az ellenzékiek szerint is gyenge, ráadásul ő maga is egyre kevésbé vállalja fel

Márki-Zay könyve még az ellenzékiek szerint is gyenge, ráadásul ő maga is egyre kevésbé vállalja fel

Az utóbbi időszak botrányai miatt egyre kínosabbá vált a vásárhelyi polgármester számára a Szeretemország. Ezt jelzi, hogy ő maga és hívei is immár Kálmán Olga-könyvként emlegetik a páros beszélgetőkötetet, a tartalom kapcsán pedig Márki-Zay elkezdett Kálmán Olgára mutogatni – olvasható a promenad.hu elemzésében.

Ursula von der Leyen az Európai Bizottság új elnöke

Megválasztották Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikust az Európai Bizottság következő elnökének az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén kedden.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére