Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Valami bûzlik az MSZP Roma Tagozata körül

888.hu

2017.01.08. 12:58

Az MSZP keretein belül mûködõ roma tagozat tragikus hirtelenséggel jogi személyiséget váltott. A közösségi oldaluk tanúsága szerint "Roma Tagozat Civil Szervezetté" vedlett át.

A korábban cigánybűnözéssel fenyegetőző Balogh Artúr által vezetett MSZP Roma Tagozata civil szervezetté nevezte át magát.

Saját hitvallásuk szerint 2012. március 10-én szerveződtek újjá.

Fiatal, roma értelmiségiekkel, a baloldali szociáldemokrata identitás megerősítésével személyi és szerkezeti változással a hiteles megújulás útját választottuk. Üdvözöljük, hogy ezt az utat választotta a Magyar Szocialista Párt a roma és a kisebbségpolitikában is"

 – írták még 2012-ben. 

A "progresszív" romák első számú célja a magyarországi cigányság érdekképviselete lett volna, de kiemelten akarták képviselni a vallási kisebbségeket, valamint a női egyenjogúságot.

Ma azonban történt valami

Vasárnap a romák közösségi oldalának a neve megváltozott, az MSZP Roma Tagozat egyszeriben Roma Tagozat Civil Szervezetté vedlett át. Tehát eltávolították nevükből a szocialista pártra utaló szócskát, ezáltal civilként határozzák meg magukat. 

Több kérdésünk is volt, melyeket megküldtünk a Roma Tagozat számára, ha válaszolnak frissítjük a cikket. 

Korábban, Budai Bernadett, az MSZP szóvivője elismerte, hogy az MSZP Roma Tagozatának Facebook-oldalát ténylegesen a párt részét képező, kisebbségi ügyekre szakosodott szervezeti egysége szerkeszti. Tehát a névváltoztatásról a párt is tud.

Az MSZP kisebbségi ügyekre szakosodott szervezeti egysége korábban ilyen álláspontokat népszerűsített:

Addig gyalázkodtok,addig provokáljátok a cigányokat,hogy egyszer
betelik náluk a pohár és akkor majd lesz cigánybűnözés! Mert a cigányok nem félnek,hogy börtönbe kell menniük,ha a családjukat kell megvédeni!”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére