Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vágó István elmondta saját köteles beszédét

888.hu

2017.06.07. 18:28

Hétfõn Farkasházy Tivadar és Vágó István referált Mészáros Antóniának, az ATV Egyenes Beszéd címû mûsorában az ellenzéki összefogás állapotáról. Vágó István lerántotta a leplet a gyurcsányista baloldalról.

Farkasházy annak kapcsán került a műsorba, hogy idén elmarad a szárszói találkozó, mert a műsorvezető megfogalmazása szerint "túl megosztott az ellenzék". Ez a megosztottság a két vendég között is viszonylag hamar kiütközött és megindult a vélemények ütköztetése.

A beszélgetés a felelősség felvetésével kezdődött, azaz azzal, hogy a pártoknak milyen felelősségük van a kialakult szituációban.

Itt már senkinek nincs igaza"

– panaszkodott Farkasházy, aki azért diplomatikus akart lenni, és azt mondta, hogy a felelősség kizárólag a választókat terheli.

Vágó erre felvetette, hogy "a DK-t folyamatosan támadás éri"...Majd Farkasházy belefojtotta a szót egy panaszos nyögéssel.

Vágó erre haragosan nézett:

Hogy értsem ezt?"

És innen elkezdődött a két öreg kommunista civódása, amelyet nem részleteznék, mivel teljesen érdektelen. Ha valaki nagyon kíváncsi rá, akkor itt megnézheti.

A videó 11. percétől kerül szóba az a bizonyos nemzeti kártya. Farkasházy szerint ez Orbán Viktor nyerő lapja. Vágó István egyetértett vele, ám kiegészítette a gondolatot:

A nemzeti kártyával – igaza van a Teddynek – nagyon könnyű nyerni. És aki erre játszik... én nem nemzetit mondok, hanem gyűlölet-kártyát mondok. Tehát amikor rámutatsz arra a népre, népcsoportra, vagy típusra, vagy osztályra, vagy rétegre, amelyikről bebizonyítod vagy elmagyarázod, hogy azért élsz te ilyen rosszul, mert ezek csúnya emberek, lopnak, ellopják, elfoglalják a helyet, stb. Aki erre rájátszik, az nyerhet. Az könnyebben nyerhet"

– összegezte Vágó István, a gyurcsányista DK politikusa, hogy mit gondol a kérdésről.

Ez a rövid monológ tökéletesen összefoglalja a baloldal látásmódját a nemzeti eszméről. Nézzük sorban!

A nemzeti összetartozás, a nemzeti eszme, vagyis az, hogy "én magyar vagyok és szimpátiával, valamint együttérzéssel viszonyulok más magyarokhoz", szerintük csak egy eszköz.

Az szerintük csak egy nemzeti kártya.

Erről az eszközről az egyetlen dolog, ami eszébe jut Vágónak, aki a baloldali politikus mintapéldányának tekinthető, az idegengyűlölet.

Eszerint a nemzeti eszme az idegengyűlölet eszköze.

Tehát az, hogy valaki pozitívan tekint arra, hogy egy nemzethez tartozik, az mindössze annyit jelent, hogy utál másokat. Vágó felsorolását komolyan véve bárkit, mindenkit.

Ez a baloldal nemzetképe. És még sivalkodnak, hogy nem fogják megnyerni a választást.

Hát, így tényleg kurva nehéz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére