Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vágó furcsállja, hogy Benkő László a pártállam idején segített Hobónak

Horváth K. József

2020.11.20. 15:01

Vágó István, a grafomán bukott kvízmester, a DK elnökségi tagja még az emberi tragédia kapcsán felszínre törő emlékekben is képes kételkedni. Az elhunyt emlékét éppúgy befeketítve, mint annak az igazmondását, akin a nehéz pártállami időkben segített.

Az Origón jelent meg a következő címet viselő cikk: „Hobo megható és drámai emlékezése arról, hogyan segítette őt Benkő László a kommunista diktatúra évtizedei alatt.”

Majd ehhez fűzte hozzá a következő kommentet az egykori Favágók együttes basszusgitárosa a Facebook-oldalán: „Nincs okom kétségbe vonni, hogy így történt, csak hát furcsa ezt olvasni attól, akinek az apja 1958-tól belügyminiszter-helyettes is volt, öccse pedig az MSZMP politikai tanácsadója.”

Nincs oka Vágónak kétségbe vonni a történteket, ám mégis ezt teszi. Képtelen hallgatni a gyász idején, amikor annak lenne itt az ideje.

Mintha nem bírná elviselni, hogy a kommunista rokonsággal rendelkező Hobóból nem feltétlenül vált kommunista.

Mint ahogy azt sem, hogy a nemzeti érzelmű Benkő Lászlónak, akinek sohasem hiányzott a füléből az aranykereszt fülbevalója, lehetett tartása, bátor kiállása a komcsi időkben is, nyújthatott segédkezet egy olyan művésztársnak, akit mások kommunistának gondoltak. Vágó a jelek szerint az emberi minőséggel nem tud mit kezdeni.

Az ízléstelen megállapításból még az a kérdés is kisejlik, ha esetleg hasonló helyzetben neki kellett volna segíteni Hobón, akiről tudta, hogy a bolsevik elveket valló családtagjai ellenére nem kommunista, akkor megtette volna-e a máig a neokommonizmus emlőit szopogató Vágó?

Vajon mi lehet fontosabb a DK-snak? A gyilkos, elnyomó eszme mindenáron való szolgálata vagy az ember?

Költői kérdés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány és az igazság földje

Gyurcsány és az igazság földje

Nem tudom, Gyurcsány ismeri-e azt a viccet, amikor két csiga beszélget az autópálya mellett. „Átmegyünk?” – kérdi az egyik. „Oda születni kell!” – így a másik.

Karácsony Gergely posztokkal fizet a szélsőjobb támogatásáért

A Fidesz budapesti szervezete szerint Karácsony Gergely főpolgármester számít a szélsőjobb támogatására „miniszterelnöki vágyának beteljesüléséhez”, és tesz is érte.

Enyhítés! A jövő hét második felére kinyithatnak a teraszok

Enyhítés! A jövő hét második felére kinyithatnak a teraszok

A legújabb járványügyi enyhítő intézkedéseket Orbán Viktor jelentette be a Facebook-oldalán. A miniszterelnök azt is közölte, hogy április 19-étől csak az általános iskolák alsó tagozatos tanulói és az óvodások térhetnek vissza az intézményekbe.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére