Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vadiúj elektromos buszok, vagy 14 éves, lerúgott kohószökevények a BKV-nál?

888.hu

2020.05.29. 14:15

Na, vajon melyiket szánja a budapestieknek az „olajzöld” főpolgármester?

Félmillió kilométert futott Ikarus midi buszokat újít fel és helyez forgalomba a BKV.

A 2019-es év végén közölte a közlekedési vállalat, hogy 7 darab – korábban Lettországba exportált, és Rigában majdnem másfél évtizedig használt – Ikarus EAG E91-es midibuszt vásárolt. Ezek közül az első két busz még májusban forgalomba áll, a további három üzembe helyezése a beszállítói kapacitások alakulásától függ – közölte korábban a vezess.hu érdeklődésére a BKV. Két E91-es buszt viszont alkatrészdonorként fog hasznosítani a vállalat, így összesen 5 darab ilyen Ikarus lesz forgalomban.

A BKV a több mint 14 éves használt autóbuszokat átlagosan 500 ezer kilométeres futásteljesítménnyel vásárolta. Mivel korábban a lettországi E91-esek többsége vázjavításon, illetve fődarab javításokon esett át, ezért a társaság úgy számol, hogy még néhány évig problémamentesen üzemeltethetők Budapesten.

Karácsony Gergely a januártól októberig tartó kampányában azt ígérte a fővárosiaknak, hogy folytatja a buszcsere-programot amit Tarlós István főpolgármester elkezdett. A csere folytatódik, de mintha fordítva működne a dolog a liberális városházán. „Öregecskedőkre” cserélődnek az új ígéretek is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére