Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Uniós pénz: a nemzetért akár össze is foghatna most az ellenzék

Horváth K. József

2020.03.20. 16:03

Az Európai Unió brüsszeli központját mintha inkább otthonának tekintő Fekete-Győr András Momentum-elnök meglepő kijelentést tett az ATV Egyenes beszéd című csütörtöki műsorában. Két okból is.

Az egyik, hogy elégedett a kormány kríziskezelő intézkedéseivel. Végre valami, mondhatnánk, ami pozitív az ellenzék részéről a járványügy érdekében. Mint ahogy az is az, hogy Fekete-Győr inkább otthon marad, utcai megjelenésével, rossz példaadással nem járul hozzá a vírus terjedéséhez.

De! Volt egy másik meglepő kijelentése is. Nevezetesen, hogy az EU bőséges forrást biztosít a járvány elleni küzdelemre, amit a kormány felhasználhat a védekezésre, ami szerinte nagyon jó.

Jó lenne, ha így lenne. Varga Mihály pénzügyminiszter ugyanis elmondta, hogy ennek a „támogatásnak” a forrása a kohéziós alap lehet, amit Magyarország az utolsó fillérig már lekötött, leszerződött, felhasznált. Így számunkra ez a forrás nem létezik. Ellentétben másokkal, akik nem voltak ilyen alaposak és gyorsak, így maradt a nevükön fel nem használt pénz. Ezt fordíthatják esetleg majd védekezésre ahelyett, hogy az unió a kohéziós alapot eredeti céljának megfelelően felzárkózásra költené.

Itt pedig egy nagy lehetőség kínálkozik a Momentumnak s a többi ellenzéki pártnak. A magyar kormány elleni áskálódásban olyannyira élenjáró liberális társaság most összefoghatna a jó ügy érdekében is. Lobbizhatna azért, hogy lehetőség szerint ne a kohéziós alapból, a szegényebb országok rovására költsön az unió a járványra, hanem máshonnan csoportosítson át a koronavírus elleni védekezésre. Nagy szolgálatot tennének ezzel Magyarországnak, a magyaroknak a járvány elleni védekezés mindennél fontosabb célja szolgálatának.

Erről azonban sajnos nem hallottunk az interjúban.

Ám ahogy mondani szokták, jobb későn, mint soha.

Várjuk tehát az ellenzéki összefogást – Dobrev Klárával, Molnár Csabával, Cseh Katkával, Donáth Annával, Ujhelyivel és a többiekkel – a nemes nemzeti cél érdekében! Rájöhetnének végre, hogy egy ilyen nemzetközileg is mindinkább elismert kormánnyal érdemes összefogni. Hiszen az ellenzék is magyarokért dolgozik. Vagy tévednék?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Videón Horthy Miklós vadászata

Videón Horthy Miklós vadászata

Magyarországon eddig ismeretlen hangosfilmek kerültek elő.

Horvátország új intézkedéseket vezet be a fertőzöttek számának meredek növekedése után

Rekordszámú, 116 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek pénteken Horvátországban, így Vili Beros egészségügy-miniszter közölte, hogy új intézkedéseket hoznak a gyülekezések felülvizsgálatára, szigorítják a horvát határok átlépését a szomszédos országokból érkezők számára, és kötelezővé teszik a maszkok viselését az éttermekben, bárokban és üzletekben.

Az emberek munkája nélkül nem lehet sikeres a magyar gazdaság

A magyar gazdaság a magyar emberek és a vállalatok munkája által válhat sikeressé, ehhez a kormány a munkahelyek megőrzéséhez nyújtott támogatással járul hozzá – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Veszprém megyei Halimbán.

A román elnök a genderlobbi szolgálatába szegődött

A román elnök a genderlobbi szolgálatába szegődött

Klaus Iohannis megtámadta az alkotmánybíróságon az oktatási törvény módosításáról szóló indítványt, amely megtiltja a genderelmélet oktatását Romániában.

Mecsetté alakítja a Hagia Sophiát Erdogan, az orosz ortodox egyház tiltakozik

Mecsetté alakítja a Hagia Sophiát Erdogan, az orosz ortodox egyház tiltakozik

A török elnök rendeletet adott ki pénteken a Hagia Sophia egykori ortodox székesegyház mecsetté alakítására vonatkozóan. Az orosz ortodox egyház sajnákozását fejezte ki.

DK-s tempó: a rózsadombi Varju 1,1 milliárdot venne el újpesti választókerületétől

DK-s tempó: a rózsadombi Varju 1,1 milliárdot venne el újpesti választókerületétől

Vajon boldog lenne-e bármelyik újpesti polgár, ha megtudná, hogy az általa megválasztott országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció alelnöke, Varju László nem szavazott meg a városrész számára 1,1 milliárd forintot?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére