Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Uniós bírálóbizottság: Székesfehérváron túl sok a fehér és kevés a migráns

Vincze Viktor Attila

2018.02.15. 17:28

Döntött az EU bírálóbizottsága arról, hogy Gyõr, Debrecen és Veszprém pályázatait ajánlja az Európa Kulturális Fõvárosa (EKF 2023) projekt döntõjébe. A hét eddigi pályázó közül Székesfehérvár bemutatkozó filmjét és vele együtt a jelentkezését arra hivatkozva utasították el az EU "független nemzetközi szakértõi", hogy: túl sok benne a boldog fehér ember és a kereszt, migránsok pedig egyáltalán nem szerepelnek benne.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be az EKF-pályázat szerdai, Budapesten tartott meghallgatásáról.

A bírálóbizottság munkájával kapcsolatban – mint a delegáció egyik tagja – azt mondta, hogy valójában nem szakértői meghallgatás történt, hanem kizárólag napi politikai kérdésekkel, vádpontokkal illették Székesfehérvárt és a fehérvári delegációt.

A szerdai meghallgatásról szólva dr. Cser-Palkovics András elmondta, hogy amikor bemutatták a Székesfehérvárról szóló, Tele Élettel című promóciós kisfilmet – amit 30 ezer fölötti látogatószámmal a Youtube-on is el lehet érni –, akkor ahhoz  kapcsolódóan az egyik európai uniós szakértő döbbenetes módon azt mondta, hogy:

Ez a fehér keresztény Európa propagandafilmje, mindenki fehér, boldog, és az utcán táncol.”

A polgármester a bizottság által a Székesfehérvárról szóló filmmel összefüggésben megfogalmazott kritikákból felidézte azt is, hogy:

Hiányolták a filmből a szegényeket és a migránsokat, ugyanakkor viszont sokallták a kereszteket, a templomokat, továbbá azt a hozzáállást, hogy erre a város értékként tekint."

Az egyik bizottsági tag, egy belga politikus pedig azt kifogásolta, hogy a pályázat alapját, identitását a görög, a római és a keresztény-zsidó kultúrkör határozza meg.

Pedig pont ez az értékrendszer adja azt az európai sokszínűséget, ami miatt Európára mi büszkén tekintünk, és ami miatt azt állítom: ez a meghallgatás nem európai stílusú meghallgatás volt. Sem stílusában, sem tartalmában nem arról szólt, amit Európa Kulturális Fővárosának mozgalmaként elindítottak.” 

– mondta a polgármester, majd bejelentette: kérni fogja a közgyűlést, hogy utasítsa vissza a meghallgatáson történteket, és közösen tájékoztassák a kormányt a bizottság munkájáról.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére