Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ukrajna továbbra is a fejlett világ legnagyobb bábállama

Pörge Béla

2020.01.23. 20:38

Mármint terület alapján természetesen.

Ha bábállamokról van szó, az embernek általában Afrika vagy a karibi térség jut eszébe, pedig nem kell olyan messzire menni ahhoz, hogy találjunk egy-két valódi bábállamot. Itt van rögtön Ukrajna, amin szinte naponta lehetne igazán jót röhögni, ha Kárpátalja (és vele együtt nagyjából 150 ezer magyar, magyar kulturális és történelmi örökségek, épületek, természeti csodák) nem tartozna oda. Így sajnos minden egyes mókás hír Ukrajnáról egyben borzasztó is, rossz belegondolni, hogy magyar emberek élnek önszántukon kívül ebben a bábállamban.

A legfrissebb hír, ami a fenti gondolatnak aktualitást ad, az, hogy Ukrajna 2020-ban sem tart népszámlálást, mert az ukrán állam egész egyszerűen képtelen annak megtartására. Utoljára 2001-ben sikerült nekik, akkor 48,5 millióan éltek az országban. Egy mostani kimutatás szerint 38 millióan sem élnek Ukrajnában, azaz kevesebb mint húsz év alatt az ország lakosságának negyede „eltűnt”. Viszonyításképpen: Magyarországon 2001-ben 10 millió 200 ezren éltek, 2019-ben pedig 9 millió 700 ezren, tehát félmillióval csökkent a népesség, ez ötszázalékos fogyás, ennek ellenére nagyjából konszenzus van abban a pártok között, hogy az elmúlt húsz éve egyik fő problémája a népességcsökkenés. Ukrajnában ennek mértéke a magyar fogyás ötszöröse!

Átlagos kép a tengerparti Ogyesszából

A mostani adatot egyébként a mobilszolgáltatók nyilvántartásaiból és a nyugdíjalapból becsülték, mert – ahogyan pár sorral feljebb említettük – népszámlálást ugye nem tartottak.

A kimutatás szerint az elmúlt tíz évben mintegy 3,8 millióan hagyták el végleg Ukrajnát megélhetési vagy más okból, ráadásul az országban csaknem 3 millióval több nő él, mint férfi – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére