Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ujhelyi rendíthetetlenül Unió- és nem magyarpárti

Horváth K. József

2022.08.28. 13:40

Vasárnapi írásomban ismét Ujhelyi Istvánnal, az ő magyarság-, illetve Unió-pártiságával kapcsolatos kétarcúságával kell foglalkozni.

 

Nem lehet elégszer ujhelyzini akkor, ha ez a szocialista politikus – aki egyelőre még az Európai Parlament képviselője –, mint látni fogjuk, csak elvben képviseli a magyarok érdekeit. Hogy valójában kit képvisel, arra tegnap a tihanyi Tranzit-vitán Deutsch Tamással párbajozva szolgáltatott elgondolkodtató példát. Ismételten okot adva a hallgatóságnak arra, hogy eltűnődjön, helyes-e, ha egy, a magyar választók bizalmából az Unióban havi sok millió forintos fizetésért dolgozva nem a magyar érdeket képviseli, hanem uniópárti munkát végezi.

 

Mielőtt azonban felidéznénk ezt a velejéig ujhelyis párbeszédet, álljon itt egy mondat arról, hogy a mi Pistink hogyan minősíti azt az ellenzéket, amelynek ő is tagja.
„Olyan gatya állapotban van az ellenzék, hogy nem tudom, mi felé megyünk.”
Szóval gatya állapotban van az ellenzék, amelyen belül az MSZP-nek Ujhelyi eddig úgy festett, hogy oszlopos tagja. Csakhogy nem az. Már a gatya állapotú szociknak se kell. Vezetőnek legalábbis nem. Emlékeznek, hogy nem is olyan régen még társelnöknek jelentkezett? De nem kellett. Ezt írta jelentkezésről lemondó levelében:
„Politikai közösségünk jelentős személyiségei befeszültek, egyértelművé tették számomra, hogy nem velem képzelik el a párt vezetését.”

 

Hát kinek kell akkor Ujhelyi, ha már az MSZP vezetésének se? Talán a magyaroknak?

Nos, akkor idézzük fel a Tranziton Deutsch Tamással folytatott vitájának egy részletét.

 

Ujhelyi István: Erőteljesen Unió párti vagyok.

Deutsch Tamás: Egyszer jó lenne hallani azt, hogy mennyire magyarpárti, nem Európa-párti. Ez lenne a lényeg.

Ujhelyi István: Ez azért nem stimmel, Tamás, mert pont ez alatt a sátor alatt az elmúlt években egyetlen egy dolgot minden fideszes kolléga elismert, akivel vitatkoztam, hogy ha van olyan ellenzéki politikus Magyarországon, aki 18 éves kora óta következetesen hazafi volt és egy nemzeti baloldali gondolkodású, akkor az én vagyok.

Deutsch Tamás: Nem értem ezt a kompenzációtól túlfűtött választ. Én semmifajta hazafiságot nem kérdőjeleztem meg, okom lenne rá. Bennem nem olyan erős a meggyőződés, mint más fideszes kollégáimban a te megkérdőjelezhetetlen hazafiságodat illetően. De én nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy ami közös álláspont lehetne, az az, hogy Magyarország Európa-politikájának alapjaként egyezzünk meg abban, hogy mindenkinek magyarpártinak kellene lenni. Én csak ezt akartam mondani.”

 

Hát ennyit Ujhelyi hazafiságáról és magyarpártiságáról.

De van a vitának egy, a magyarok számára fontos gondolatpárja is. Deutsch Tamás – ha bizalmat kap – örömmel folytatná az EP képviselői munkáját 2024-ben is. Ujhelyi István azonban még nem döntött erről.

Sokan bíznak benne, hogy Ujhelyi eltűnik a politikai süllyesztőben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ursula von der Leyen nagyra értékelte Ukrajna előrehaladását az uniós tagság felé

Ursula von der Leyen nagyra értékelte Ukrajna előrehaladását az uniós tagság felé

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

A TikTok törlését sürgeti egy demokrata párti amerikai szenátor

A kínai ByteDance tulajdonában álló TikTok alkalmazás eltávolítására szólította fel az Apple és a Google online, alkalmazásokat árusító boltját Michael Bennet demokrata párti amerikai szenátor, a hírszerzési bizottság tagja, mert szerinte az applikáció nemzetbiztonsági kockázatot jelent – olvasható a szenátor csütörtöki levelében.

Felfüggesztették két EP-képviselő mentelmi jogát is a brüsszeli korrupciós botrány miatt

Felfüggesztették két EP-képviselő mentelmi jogát is a brüsszeli korrupciós botrány miatt

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén Eva Kaili görög szocialista képviselőnek, az EP leváltott alelnökének korrupciós ügyével kapcsolatban felfüggesztette a belga Marc Tarabella és olasz frakciótársa, Andrea Cozzolino mentelmi jogát.

Leteremtette a sportriportereket a fehérorosz teniszsztár, amiért folyamatosan a háborúról kérdezik őt

Leteremtette a sportriportereket a fehérorosz teniszsztár, amiért folyamatosan a háborúról kérdezik őt

Victoria Azarenka az ausztrál nyílt teniszbajnokságon nemrégiben játszott mérkőzése utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy kezdi elveszíteni a türelmét az újságírókkal szemben, amiért kérdéseket tesznek fel az eseményre szervezett oroszbarát tüntetésekről, és azzal vádolta a riportereket, hogy folyamatosan „belerángatják” a játékosokat a politikai kérdésekbe.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére