Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ujhelyi meghazudtolta Orbánt, hogy Brüsszelt szolgálhassa

Horváth K. József

2022.09.29. 15:20

Ujhelyi egyszerűen hihetetlen. Folyamatosan tombol azért, mert hazaárulózzák, mert nem tekintik hazafinak, pedig ő már kokárdát is lobogtatott. Aztán a következő megszólalásában újabb okot ad arra, hogy a világ alapos okkal vonja kétségbe szavahihetőségét, a kommentelők meg elküldjék őt melegebb éghajlatra.

 

Deutsch Tamás ma reggel írta ki Facebookjára a következőket:
„Brüsszel a szankciókról nem kérdezte meg az embereket. Nemzeti konzultációt indítunk, a magyarok elmondhatják a véleményüket!”

Alig telt el néhány perc, amikor Ujhelyi azonnal közzétette reagálását Deutsch bejegyzése alatt. Most azt írta:
„Az Orbán-kormányt megkérdezte. Darabra támogattátok is mind a hét szankciós csomagot. Ennyi.”

 

Ujhelyiben az a különösen visszatetsző, hogy jól tudja, csúsztat. Mégis mondja, mert azt gondolja, hogy ezzel nagyobb népszerűségre tud szert tenni. Azt nem mondom, hogy a baloldali választók között, mert azok lassan már elfogynak. Azok azonban, akik erőből akarják megdönteni Orbán Viktort Brüsszelben és idehaza – mint kiderült, mindkét csoportot az Egyesült Államokból fizetik –, azoknál persze szerezhet piros pontot.

Mindezt azért lehet bátran papírra vetni, mert Orbán Viktor hétfőn a parlamentben részletesen elmondta, mit támogattak és mit nem.

Nézzük csak, mit mondott:

Orbán: „A szankciók megszavazása ügyében a következőkre hívom fel mindannyiuk figyelmét. Magyarország az olajszankciókat nem szavazta meg. Még pontosabban kiharcolta azt, hogy Magyarországra, Szlovákiára és Csehországra, vagyis azokra az országokra, ahova olaj csak vezetéken keresztül érkezik, ne vonatkozzon. A lengyel barátaink kérésére nem a szankció megvétózását választottam, hanem a cseh, magyar és szlovák kivétel elérését, mert a lengyelek azt kérték, hogy bár Magyarország érdekeivel ellentétes az olajszankció, mégse vétózzuk azt meg, érjük be az az alól bennünket megillető kivétellel. Ez 8 százaléka – a három ország – egyébként az Oroszországból érkező mennyiségnek, és a lengyel álláspont az volt, hogy még mindig jobb egy 92 százalékos szankció, mint egy magyar szankció miatti 0 szankció. Azt hiszem, hogy ez világos. Tehát ezért az olajszankciókat nem szavaztuk meg. A nukleáris termékekre vonatkozó szankciókat nem engedjük napirendre venni. Azért nem kerülnek napirendre, mert nem szavazzuk meg. A gázra vonatkozó szankciókat is azért nem tűzik napirendre mind a mai napig, mert Magyarország bejelentette, hogy nem szavazza meg. Így állunk.”

 

Orbán nem véletlenül beszélt erről részletesen. Tudja ő is, hogy a gyurcsányista baloldal éppen azzal támadja őt, hogy hazudik, mert megszavazott mindent. Hát nem. A leglényegesebb pontokat hazánk nem szavazta meg. Azokat, amelyeket a magyar gazdasági stabilitás, a magyarok érdekeinek feltétlen szolgálata nem engedett meg. Orbán ügyesen elérte, hogy ezek a szankciók nem érintik Magyarországot.

Ezt a részletes magyarázatot természetesen Ujhelyi is ismeri. Azonban bejegyzésében bebizonyítja, hogy nem vesz róla tudomást. Nem érdekli a valóság.

Nem vesz tudomást annak az embernek az erőfeszítésiről, aki a magyarok érdekeit szolgálja. Sőt, meghazudtolásával hozzá akar járulni mielőbbi megbuktatásához. Vagyis ahhoz, hogy a nagypolitika dolgai ne a magyarok érdekében haladjanak előre, hanem Brüsszel és a honi baloldal akarata szerint.

Ezt a magyarok nettó hazaárulásnak nevezik. Ha Ujhelyi ezek után magát – új értelmet adva a szónak –, hazafinak, nemzetpártinak minősíti, akkor azzal bizony a nyelvtudor Lőrincze Lajost – Isten nyugosztalja – forgatja meg a sírjában vagy a 90 éves Grétsy László nyelvészt fakasztja könnyekre.

Meg persze magáról állítja ki az újabb szegénységi bizonyítványt, amelyek hossza összességében már lassan körbeéri az Egyenlítőt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére