Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ujhelyi ma is az EU-ra várna, holott eddig még mindig bealudtak

M. Kovács Róbert

2021.03.09. 15:05

A baloldal álhírgyártáshoz stábot biztosító EP-képviselője szerint „globális fenyegetésekkel szemben nem lehet pusztán tagállami megoldásokat adni”, ezért azok után is az uniós egészségügy mellett kardoskodik, hogy a bizottság bevallottan elkésett a tavaszi járványkezeléssel, és a számadatok, valamint a vakcinagyártókkal kötött szerződések teljesülése bizonyítja: az európaiak beoltását is erélytelenül, késlekedve hajtják végre.

Ujhelyi István mai Facebook-bejegyzése (amelyből alig másfél óra alatt lett véleménycikk a baloldali fake news portálon, a Hírklikken, amely annyira független, hogy előző nap csak este 8 órára szembesültek a reggeli hírrel, miszerint nálunk már egymillió embert beoltottak – a szerk.) tökéletesen igazolja, hogy a Brüsszellel való lojalitás szemellenzőjétól

a baloldal EP-képviselői akkor sem vennék észre a magyarok érdekeit és érdemeit, ha Korózs Lajos forgatna róluk kamuvideót.

Ujhelyi, miután tegnap kiderült, hogy

Magyarországon az EU-s átlag oltási sebességének két és félszeresével kapják meg az emberek a vakcinát, és így lakosságarányosan már másfélszer annyi magyart sikerült beoltani, mint az unió tagállamaiban átlagosan,

azzal állt elő:

„A koronavírus miatti járvány tökéletesen megmutatta, hogy a globális fenyegetésekkel szemben nem lehet pusztán tagállami megoldásokat adni: a klímaválság, a menekültkrízis vagy éppen az egészségügyi járványhelyzetek mind olyan kihívások, amelyekre sikerrel csak közösen, megfelelő szolidaritással és mélyebb integrációval tudunk hosszú távon is ható megoldásokat adni.”

Ujhelyi biztosan más mozit nézett Brüsszelben

az elmúlt hetekben, hónapokban, mint ami innen, Budapestről látszik. Talán elkerülte a figyelmét, amikor Ursula von der Leyen tavasszal beismerte, hogy elkéstek a járványkezeléssel.

Igen, ez az igazság: Európát eleinte részben sokkolta a láthatatlan ellenség és a példa nélküli méretű és gyorsaságú válság. A kezdeti hibákra ma is fájó visszagondolni”

– fogalmazott 2020 áprilisában a bizottság elnöke, aki aztán az uniós vezetést érő számos kritika nyomására nemrég azt is beismerte, hogy a vakcinabeszerzésekkel sem arattak sikert.

Késett az engedélyeztetés, és túl optimisták voltunk a tömeges gyártás terén. Talán túl magabiztosak voltunk abban is, hogy amit megrendeltünk, azt valóban időben leszállítják...”

 

Sőt azt is, hogy az engedélyeztetést eltökölték...

Még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Későn történt meg az engedélyezés.”

 

Még jó, hogy a magyar választók messze nem ennyire hurráoptimisták a baloldali politikusok teljesítményével kapcsolatban, mert akkor

várhatnának az oltással Ujhelyire vagy Brüsszelre. A jelek szerint egyik sem egy „gyors reagálású hadtest”.
Ehelyett: holnapra akár az 1,2 milliót is elérheti a beoltott magyarok száma. Mert van, aki cselekszik, és van, aki csak pofázik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére