Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb súlyos szexuális zaklatási botrány a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

Ányos Miklós

2019.12.20. 11:58

Egy jelenlegi diák állítása szerint megalázta, megfélemlítette és szexuálisan zaklatta diákjait a Színház- és Filmművészeti Egyetem egyik tanára. A diák szerint erről videót is készített a tanár.

Az Origo információi szerint a diák írásban jelentette az esetet Upor László rektorhelyettesnek, aki éppen most akar az egyetem rektora lenni. Upor nem válaszolt az Origo kérdéseire, de az egyetem kancellárja megerősítette, valóban kaptak ilyen bejelentést. A tanár 2017 óta nem dolgozik az egyetemen.

A levélíró azt állítja, hogy az egyelőre csak T. monogrammal megjelölt tanár, aki 5 éven keresztül kifejezetten hatalmi helyzetben volt a Színművészetin, diákjai nemi identitásával foglalkozott, megalázta és megfélemlítette őket, illetve a szexualitásukat firtató beszélgetésekről videófelvételeket is készített. A cikkben további részleteket is olvashatók az újabb zaklatási ügyről.

Mint azt korábban mi is megírtuk, nemrég derült ki, hogy Gothár Péter, a budapesti Katona József Színház rendezője szexuálisan zaklatta női munkatársait. Gothár szintén a Színművészeti Egyetemen oktatott. Nemcsak Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója, de a Színház- és Filmművészeti Egyetem Upor László-féle vezetősége is heteken keresztül próbálta eltussolni a zaklatási botrányt. Végül Fekete Péter kulturális államtitkárnak és az innovációs minisztérium felügyeletének volt csak köszönhető, hogy Gothárt kirúgták.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére