Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ügyintézés fénysebességgel

Horváth József György

2015.12.03. 16:01

Emlékeztek még a régi béna okmányirodás hivatali ügyintézésre? Én igen. Szerencsére egyre jobban fakul az emlék.
Megvan az Üvegtigris 2-ből a római jogos jelenet? Na!

Nekem mindig ez jut eszembe, mikor a magyar állami ügyintézésre gondolok. Lassúság, unalom, "kedves" ügyintézők... Ha létezik olyan, hogy "ügyintézésfób", na akkor én pont ilyen ember vagyok. Paranoiásan ódzkodom bármilyen ügyintézéstől. Emlékszem, még az egyetemi éveim elején lejárt személyigazolvánnyal jártam legalább másfél évig. Aztán Anyám nagy nehezen rávett, hogy csináltassak egy újat. Az élmény csak erősített a fóbiámon. Szegeden különösen "jó" tapasztalatokat szerezhet az ember, mikor a Huszár utcában tölti el a napja felét.

Naivan odamész, hogy "ó igen, nyomok egy sorszámot, aztán 10 perc alatt meg is van". Ismerős az érzés? Aztán a naiv örömből hirtelen 2-3 órás unalmas sorban állás lesz.

Mikor már az utolsókat rúgod, a ledtábla végre a te sorszámodat mutatja. Ekkor az összes létező boldogsághormon felszabadul a szervezetedben, és szó szerint berepülsz, berobbansz az ügyintéző irodájába.

Örömödet sajnos hamar szétzúzzák. Nem értik, nem tudják miről van szó, sok pénzbe kerül, rengeteget kell várni még elkészül és még sorolhatnám. K888a idegesítő!

Pár hete elterveztem, hogy a már 3 éve lejárt útlevelem helyett csináltatok egy újat. Egyből jött a gyomorgörcs, a fóbia, nem igaz, hogy már megint ezzel kell szarakodnom...

De szerencsére megint Anyámra hallgattam. Õ azt javasolta próbáljam ki a kormányablakos ügyintézést.

Nem vártam sokat a dologtól. Gondoltam, hogy a 3-4 óra sorban állás most max 1-2 órára rövidül. Tévedtem. Az ügyintézés fénysebességgel zajlott.

Elégedetten és mindössze 15 perc kormányablakban töltött idő után léptem újra az utcára. Az ügyintézés szakszerűen és dinamikusan zajlott. És még az ablakos néni is tök jó arc volt!

Pár dolog, amivel NEM találkoztam a kormányablakban:

1. Értetlenség

2. Lassúság

3. Inkompetencia

Nemcsak, hogy kigyógyultam az "ügyintézésfóbiámból", de még az új útlevelem képe is faszán sikerült.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére