Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Úgy néz ki, Karácsony hálózatépítésre használná új posztját

Forisek Ádám

2019.10.16. 16:48

Soros egyetemét is „segítené”.

Október 13-a óta először adott sajtótájékoztatót Karácsony Gergely. A nagy kérdés, mi most mindenkit foglalkoztat, hogy mégis milyen irányt fog venni a főpolgármestersége, az olyan passzusok alapján, miszerint Budapestet „szabadabbá és zöldebbé” tenné, beigazolódott az egyik előzetes feltevés, minthogy szimbolikus ügyeket tűzne zászlajára.

Karácsony sajtótájékoztatóján azt mondta, főpolgármesterként „minden budapestit képvisel”, és így nem ellenzéki politikus szeretne a polgármesteri székben. Ennek meglehetősen ellentmond azonban az a terve, amelyet ő „Szabad Városok Szövetségének” nevezett a sajtótájékoztatón.

Elmondása szerint ez az ellenzéki irányítású városok „tapasztalatcserélő” helye lenne. Hogy pontosan milyen tapasztalatokat kell megosztani és milyen indíttatásból, az nem derült ki, viszont hasonló taktikát már láthattunk: Márki-Zay Péter a megválasztása után Botka Lászlóhoz, Szeged polgármesteréhez ment egyeztetésre.

Karácsony esetében tehát úgy néz ki, a második előfeltevés is beigazolódott, amely úgy szólt, hogy az ellenzéki politikát most főpolgármesterként megpróbálná tovább építeni és terjeszteni, vélhetően 2022-re. A Párbeszéd politikusa korábban már maga is mondta, hogy nem a városvezetés érdekli, hanem 2022-re szeretné felépíteni magát, úgy tűnik, az általa is említett szövetség ezt a célt szolgálná. Kérdés, hogy egy ilyen lépés milyen hatást gyakorolna a fővárosra.

A sajtótájékoztatón egyúttal bejelentette, hogy pénteken levelet készül írni Michael Ignatieffnek, a Soros egyetem rektorának. „Minden segítséget” kész felajánlani Soros György egyetemének, igaz, arról nem ejtett szót, hogy ez pontosan mit takar. Mint ahogy arról korábban mi is írtunk, kínálatát tekintve az egyetem sokkal inkább tekinthető politikai kiképzőközpontnak, mint felsőoktatási intézménynek, ezt pedig súlyosbította az a körülmény, hogy Soros egyeteme nem rendelkezik rendes kampusszal az Egyesült Államokban.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A muszlimok miatt már a Márton-napi népszokásokról is le kell mondania a németeknek

A muszlimok miatt már a Márton-napi népszokásokról is le kell mondania a németeknek

A Márton-napi színdarabban „csúnya dolgokat” mondott Szent Márton, ezen kiakadt egy helyi muszlim és azonnal beindult a bocsánatkérés-cunami.

Szijjártó: Debrecen az első számú beruházási célpont Közép-Európában

Debrecen az átgondolt stratégiai építkezés eredményeként ma már az első számú beruházási célpont nemcsak Magyarországon, hanem Közép-Európában is – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az elektronikai National Instruments (NI) debreceni szolgáltató központja új épületének átadásán.

„Az állam legfőbb célja az ország szuverenitását és a magyar családokat erősíteni”

„Az állam legfőbb célja az ország szuverenitását és a magyar családokat erősíteni”

Az állam legfőbb célja 2010 óta, hogy Magyarország geopolitikai biztonságát, szuverenitását és a magyar családokat erősítse – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Budapesten, a Terror Háza Múzeumban rendezett nemzetközi konferencián.

Az új ellenzéki polgármesterek azt sem tudják, hogy hol a mosdó

Az új ellenzéki polgármesterek azt sem tudják, hogy hol a mosdó

Pikó András, a VIII. kerület újonnan megválasztott polgármestere egy rendezvényen bevallotta, hogy igazából semmihez sem ért.

A liberalizmus kudarcáról értekező politológust fogadta Orbán Viktor

A liberalizmus kudarcáról értekező politológust fogadta Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután a Karmelita kolostorban fogadta Patrick J. Deneen amerikai politológus professzort, akinek A liberalizmus kudarca című kötetét a napokban mutatják be Budapesten – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Varga Judit: Magyarország számára elfogadhatatlan a kohéziós pénzek nagyarányú megvágása

Magyarország számára elfogadhatatlan a kohéziós pénzek tervezett nagyarányú megvágása, ugyanis az egyelőre kevésbé jól teljesítő uniós tagországok megerősödésével egész Európa gazdasága sikeresebb lesz – jelentette ki az igazságügyi miniszter Hágában, az MTI-nek telefonon nyilatkozva csütörtökön.

A bevándorláspártiak folytatják a magyar biztosjelölt elleni támadást

Egyelőre nem hagyták jóvá a európai parlamenti frakciók Várhelyi Olivér biztos-jelölt kinevezését.

„A nemzeti eszme vetette a szemétdombra a szovjet birodalmat”

„A nemzeti eszme vetette a szemétdombra a szovjet birodalmat”

A közép-kelet-európai nemzetek emancipációs küzdelmei és az antikommunizmus voltak a döntő tényezők a szovjet rendszer megdöntésében; „a nemzeti eszme vetette a szemétdombra a szovjet birodalmat” – jelentette ki Schmidt Mária történész, a XXI. Század Intézet főigazgatója csütörtökön Budapesten, a Terror Háza Múzeumban rendezett nemzetközi konferencián.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére