Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tűzoltó leszel, vagy nem bináris katona

Jánosy Károly

2021.05.19. 17:30

Napjainkban már „hétköznapi” problémára világított rá egy brit jótékonysági szervezet. A Jo’s Cervical Cancer Trust szerint a transznemű, illetve a nem bináris nemi identitással rendelkezőknek túl sok akadállyal, megkülönböztetéssel kell szembenézniük a rákszűrés során.

 

Nagy-Britanniában minden 25 és 64 év közötti személy jogosult a vizsgálatokra. A méhnyakrák megelőzésével és szűrésével foglalkozó szervezet szerint azok, akik már nem nőként azonosítják magukat, de még van méhnyakuk, „akadályoztatva vannak”. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a transzférfiak és a nem bináris személyek sokkal kevésbé naprakészek a méhnyakrák megelőzésével kapcsolatban, mint a cisznemű nők. A nem túlságosan fennkölt, de rövid „cisz” kifejezéssel azokat illetik, akik életük során sohasem akarták megváltoztatni születési nemüket.

A British Journal of General Practice című folyóiratban megjelent tanulmányban transznemű férfiakat és/vagy nem bináris személyeket kérdeztek meg a szűréssel kapcsolatos tapasztalataikról. A 137 válaszadó közül 47 százaléknyian voltak jogosultak a szűrésre, de csak kevesebb mint 58 százalékukat vizsgálták meg.

A tanulmányban az akadályok között említik a már tapasztalt megbélyegzést és diszkriminációt, valamint az egészségügyiek körében a transzneműekkel szembeni idegenkedést. Többeket elbátortalanítottak a nemi identitásukat feszegető kérdések. A Jo’s Cervical Cancer Trust azonban iránymutatást ad a méhnyakrákszűréshez a transznemű férfiaknak és nem bináris embereknek, sőt a szolgáltatást végző szakembereknek is.

Tíz-húsz évvel ezelőtt marginális problémának tartottuk volna a fent részletezett ügyet. Csakhogy Nagy-Britanniában naponta legalább egy gyerek változtatja meg a nemét. Legtöbbjük 14-15 éves, de vannak köztük 10 év körüliek is. A Nemi Identitásfejlesztési Szolgálatnak (GIDS) 2010-ben 94 páciense volt, 2018-ban már 2519. Állítólag az orvosok nem vizsgálják meg kellő alapossággal, mi áll a gyermekek nemi zavarának hátterében, inkább azonnal megkezdik a kezelést, hogy a kiskorú minél hamarabb transzgender legyen.

Érdekes, hogy az 5–10 éves gyerekek korai pályaválasztása esetében – a fiúk tűzoltók lennének, a lányok színművészi pályára állnának – működik a gyengéd szülői rábeszélés, iránymutatás, a nemváltás esetében azonban nincsenek kérdőjelek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nicki Minaj a kommunista Kína módszereihez hasonlította az „eltörlési kultúrát”

Nicki Minaj a kommunista Kína módszereihez hasonlította az „eltörlési kultúrát”

Miközben a sajtó aktívan támadja a rapsztárt, mert a közösségi médiában szkepticizmusát fejezte ki a koronavírus-vakcinával kapcsolatban, Nicki Minaj a szólásszabadság elnyomását a kommunista Kínával hozta összefüggésbe.

Felhívást tett közzé a XXI. Század Intézet a 2006-os események kapcsán

2006 októberében békésen ünneplő magyarokat vertek véresre Budapest utcáin. Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök, Petrétei József miniszter és az akkori budapesti rendőrfőkapitány, Gergényi Péter utasítására gumilövedékekkel lőtték őket, könnygázgránátokat vetettek be ellenük. Földre tiport, magatehetetlen polgárokat rugdostak, gumibotoztak. A rendőrökről levetették az azonosító jelvényeiket, és ellenünk fordították őket.

Tizenöt éve kilőtték a szemét, és a gumilövedék az életét is tönkretette

Tizenöt éve kilőtték a szemét, és a gumilövedék az életét is tönkretette

Nagy Lászlót 2006 előtt sem hordozta a tenyerén a Jóisten. Élt, ahogy tudott, inkább küszködve, mint könnyedén, laza csuklóval hegedülve. Nem titkolja, de nem is veri a mellét azért, mert csak egyszerű „melósok” voltak a szülei. Ő is az, szobafestőként keresi a kenyerét. Tizenöt éve végképp megváltozott az élete, amikor október 23-án kilőtték az egyik szemét. Nem is padlóra, inkább az alá került, a lehető legmélyebbre – 35 évesen. Kikészült testileg, lelkileg, anyagilag.

Kitiltották a BLM- és az LMBTQ-szimbólumokat egy iskolából, kitört a botrány

Kitiltották a BLM- és az LMBTQ-szimbólumokat egy iskolából, kitört a botrány

Egy tanárnő eltávolította az amerikai zászlót az osztályterméből, mondán, az „erőszakot, fenyegetést és intoleranciát” jelent. Az oktató így kívánt tiltakozni a politikai szimbólumokat kitiltó döntés ellen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére