Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tűkön ülve várjuk, hogy az Európai Bizottság félteni kezdje a jogállamiságot a baloldaltól

888.hu

2021.09.23. 11:53

A feszült várakozás egyre elviselhetetlenebb.

 

Jogállamiság!

Ugye ez az, amit az Európai Unió különböző intézményei és tisztségviselői előszeretettel kérnek számon Magyarországon. Azonban ha van itthon valaki, akit el lehetne fenekelni a jogállamiság furkósbotjával, az nem más,

mint a baloldal.

Semmi másról nem beszélnek, mint hogy

  • lebontjuk,
  • elvesszük,
  • földönfutóvá tesszük,
  • bilincsbe verjük,
  • bebörtönözzük,
  • átalakítjuk,
  • nem esküdünk fel rá,
  • kétharmados törvényeket feles többséggel is hatályon kívül helyezünk.

Legutóbb hétfőn az Országgyűlésben a Gyurcsány-párti Arató Gergely ment nagyot. Arról értekezett ugyanis, hogy aki szerint

kétharmad nélkül nem szabad hozzányúlni a kétharmados törvényekhez, „az önök alkotmányellenes hatalmához”, akkor az ne vállalkozzon kormányzásra.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke sem hagyta ezt szó nélkül, arra hívta fel a figyelmet, hogy alkotmányellenes, így büntetőjogi kategória a kétharmados törvények hatályon kívül helyezése egyszerű többséggel.

Hogy mi alkotmányellenes, azt az Alkotmánybíróság hivatott eldönteni, mellettük fék még a köztársasági elnök – mondta.

Különösen vicces hallani, amikor egy-egy balos képviselő arról beszél, hogy ő nem hajlandó felesküdni az Alaptörvényre. A dolog szépséghibája, hogy már mindannyian megtették, de ne vesszünk el a részletekben. Aki az Alaptörvényre leteendő esküt megtagadja, nem tekinthető legitimnek, és nem gyakorolhatja a tisztségéből eredő jogait sem.

Szóval akkor kik is veszélyeztetik a jogállamiságot?

Jogosan merül fel a kérdés, hogy a jogállamiságot máskor úgy féltő Európai Unió és annak szervei mikor éreznek már késztetést arra, hogy nyugalomra intsék a hazai balos politikusokat.

Eddig leginkább a hallgatás taktikáját választották, ezért elküldtünk az Európai Bizottságnak és a jogállamiság védőszentjének, Vera Jourová asszonynak néhány kérdést az ügyet illetően.

Természetesen ahogy válasz érkezik Brüsszelből, azonnal közzétesszük!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Századvég: Erősen megosztja az európai közvéleményt Ukrajna felfegyverzése

Az Európai Unió 27 tagállamából mindössze 9 országban értett egyet a válaszadók több mint fele azzal az állítással, hogy az Európai Unió és tagjai vásároljanak fegyvert Ukrajnának, több tagállam a saját lakossága elutasító véleménye ellenére támogatja fegyverekkel Ukrajnát – derül ki a Századvég Európa Projekt-kutatásából, amelyről pénteken tájékoztatták az MTI-t.

Orbán Viktor a Türk Befektetési Alap elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Bagdad Amrejevet, a Türk Befektetési Alap elnökét – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

Olajozottan megy a felvételi

Olajozottan megy a felvételi

Azt írja az újság, hogy félmillió forint segít átlendülni a felvételi vizsga okozta nehézségeken.

Orbán Viktor: Magyar nemzeti érdek, hogy maradjunk ki a háborúból

Orbán Viktor: Magyar nemzeti érdek, hogy maradjunk ki a háborúból

Magyarország mindent meg fog tenni a béke érdekében, és nem fog belesodródni a háborúba – mondta Orbán Viktor kormányfő péntek reggeli szokásos rádióinterjújában. A miniszterelnök szerint az infláció egy közellenség, le kell törni az inflációt, majd azt mondta: úgy számol, hogy február-március körül csökkenni fog az infláció, decemberre pedig egy számjegyű lesz.

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Skócia áthelyez egy nemi erőszak miatt bebörtönzött transznemű elítéltet egy női börtönből, miután politikusok, aktivisták és jogászok is aggodalmukat fejezték ki a többi fogoly biztonsága miatt – közölte Nicola Sturgeon skót miniszterelnök csütörtökön.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére