Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tóta W. szerelmet vallott Gyurcsánynak

888.hu

2017.07.15. 14:28

Tóta W. Árpád a független, objektív HVG független, objektív újságírója, a Klubrádió mûsorvezetõje, Macifröccs címû mûsorában a szó legszorosabb értelmében szerelmet vallott Gyurcsánynak.

Kicsit későn vettük észre, ugyanis a Gyurcsány-interjú július 11-én jött ki a Klubrádión, de semmiképp nem szabad elsiklani fölötte. Ilyen szépet politikusnak Rákosi óta nem mondott "függetlenobjektív" médiamunkás.

A műsort Tóta W. és Puskás Panni vezette, és az erős kezdésen kívül nem történt semmi szokatlan (ki tudja, talán ez is csak nekem szokatlan, mert nem hallgatok Klubrádiót).

A felvétel első 3 percét még a Gyurcsány által vezetett Demokratikus Koalíció is annyira kínosnak érezte, hogy a DK Youtube-csatornáján a felvételre kattintva a 191. másodperchez ugrik a videó, mintha onnan kezdődne a beszélgetés.

De az az erős kezdés...

Mintha pásztortűz ég, úgy lobog fel nékem. Ezt én magam írtam Gyurcsány Ferenc alakjáról 7 évvel ezelőtt. Jó, eredetileg Arany János írta Toldyról, de helyénvalónak tartottam hozzá kötni. Most már bevallhatom, ha használhatom a Klubrádiót emlékirataim könyvének, hogy én Gyurcsány Ferencért szinte rajongottam valaha, sőt, Yeats verset is közöltem a lemondása alkalmából, pedig a Yeats-mániámat csak a szerelmeimmel szoktam megosztani. És ő, hát, mind ismerjük azt a helyzetet, amikor eltelnek az évek, eltávolodunk egymástól és ott ülünk egymással szemben és valahogy hiányzik az az érzés és van egy kis bűntudat, hogy hova lett minden. És most itt ülünk egymással szemben. Szeretném, erőltetném, mert valaha működött köztünk...hát ez az a kis hülyeség, amit kémiának hívnak. Ugyanakkor a kémia egy tudomány, úgyhogy szeretnénk ebben a műsorban megfejteni, hogy mennyire szépen öregszik Gyurcsány Ferenc, meg mi történt ezekben az években és ebben Gyurcsány Ferenc lesz a segítségünkre. Gyurcsány Ferenc volt a mi Trudeaunk, és Macronunk, before it was cool. Mielőtt ők egyáltalán színre léptek volna. Aztán ő lett az első számú közellenség, és évekig az volt a standard eljárás bármilyen ellenzéki kezdeményezéssel szemben, hogy valahogy összekötötték Gyurcsánnyal, aztán felplakátolták, hogy együtt tették tönkre az országot. Ma meg a magyar progresszívek is Macronért rajonganak, mint a focibolondok a Barcáért. A népet pedig egy 87 éves öregemberrel ijesztgetik inkább. Elnök úr, (elcsukló hangon)! Jó napot kívánok!"

– mondta Tóta W. talán az egyik legerősebb felkonfot a magyar rádiózás történetében.

Puskás Panni meg is kérdezi a DK elnökét, hogy mit gondol Tóta W. vallomásáról.

Alig jut szóhoz, majd azt mondja:

Nagyon sok évvel ezelőtt most már én nagyon jól tudtam, hogy, hogy mondjam...sokan rajonganak értem ilyen-olyan módon. Azt hiszem, hogy kicsit fejembe is szállt a dicsőség. Talán volt pillanat, amikor azt is hittem, hogy a vízen tudok járni – politikai értelemben. És ez sok minden bajt okozott. Aztán, mint a nagy szerelmeknél, hogyha van összeveszés, akkor jön az utálat. Vannak szép válások és vannak ronda válások. Nekem a magánéletemben szép válásaim voltak. Hála istennek ezt jól menedzseltük. A politikai értelemben vett válásaimban, hát nagyon sokan, azok, akik korábban rajongtak értem, gyanítom, hogy ma gyűlölettel néznek felém. Én ezzel együtt tudok élni"

– kerülte ki a választ nagy ívben Gyurcsány.

A teljes szerelmi drámát itt tudod meghallgatni. (A leírt szöveg az interjú legelején van, de mivel a DK kínosnak érezte ezt a részt, vissza kell tekerni. Érdemes.)

Ennyit a függetlenségről és az objektivitásról...

Csak, hogy az interjú címét tisztába tegyük: ha a DK véletlenül kapna 35 százalékot a távoli jövőben egy választáson, és még mindig Gyurcsány lenne a pártelnök, akkor nem menekülne el a feladat elől... Hát így lenne újra miniszterelnök.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére