Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tizenéveseket hülyít a még létező NDK-s kommunista ifjúsági szervezet

888.hu

2020.06.18. 15:10

Nyugatnémet kommunisták felvonulást tartottak Németországban nemrégiben. Céljaik: először forradalom, utána szocializmus!

Vörös zászlókat lengettek, csatadalokat énekeltek és az NDK-t éltették a kiskorúakat is felhasználó Szabad Német Ifjúság nevű kommunista szervezet (FDJ) zwickau-i tüntetésén.

Körülbelül 50 fiatal tüntető vonult fel kék ingben, a menet élén egy fejjel lefelé levő Trabantot húztak, amelyen hiéna ült. Állítólag a Trabant az elnyomott embereket szimbolizálja, a hiéna pedig az imperializmust. Az FDJ tüntetői többnyire gyermekek és tinédzserek. A legtöbb FDJ-tag Németország nyugati részéről származik, és nem ismerik sem az NDK-t, sem a kommunizmust saját tapasztalatból.

A helyi lakosok próbálták elmagyarázni a kissé agymosott társaságnak, hogy fogalmuk sincs milyen szervezetet képviselnek:

Nem voltam az FDJ tagja az NDK-ban, és viselnem kellett a következményeit

– mondja Wolfgang Wetzel, Zwickau városi tanácsosa.

Nem kell újra új diktatúra, sem balról, sem jobbról.

Az FDJ-t 1936-ban Párizsban száműzetésben, a nemzetiszocialistákkal szembeni ellenállási szervezetként alapították. A háború után 1946-ban a szovjet megszállási zónában azonban kommunista káderekként újjáéledtek Szabad Német Ifjúság mozgalomként. Az FDJ-t 1951-ben betiltották a Német Szövetségi Köztársaságban, az NDK-ban azonban az állam oszlopává vált. Aki visszautasította a belépést és a tagságot, az hátrányos helyzetbe került, mint ahogy az a legtöbb kommunista ország ifjúsági szervezetének esetében történt.

Amikor az NDK-nak vége lett, úgy tűnt, hogy vége az FDJ-nek is...

FDJ-Kundgebung in Zwickau sorgt für gemischte Gefühle | Blick – Westsachsen

Zwickau. Erneut war Zwickau am Samstag Austragungsort einer Kundgebung des Zentralrates der Freien Deutschen Jugend. Rund 45 Blauhemden zogen zu Schalmeienmusik, mit roten und FDJ-Fahnen sowie eigens für derartige Aufmärsche hergestellten Requisiten gut eine Stunde lang durch die Straßen der Innenstadt. Gegen 14 Uhr folgte auf dem Georgenplatz die Abschlusskundgebung.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére